49-åringen fick inte kontakta kvinnan som han hade misshandlat – nu har han fått domen.
Enligt domen ska den åtalade mannen, efter ett önskemål från hustrun, ha delgivits besked om kontaktförbud på kvällen den 7 juli 2017.
Enligt stämningsansökan skickade mannen ändå iväg fyra brev till hustrun under perioden 10–21 juli. Eller rättare sagt, ett brev var adresserat till hustrun med en annan persons avsändarnamn, övriga tre skickades till frun via en god vän, tillika närboende.
Men därefter stoppades envägskommunikationen eftersom kriminalvården upptäckte ytterligare ett brev som skulle till Strängnäskvinnan, dock från en annan avsändare men likväl författat av 49-åringen. Personen vilken hade "lånat ut" sitt namn omfattas inte av åtalet.
49-åringen har i polisförhör uppgett att han skickat dessa brev, men att han inte trodde att brevskrivande ingick i förbudet jämte fysisk kontakt och telefonsamtal. Han ansåg sig inte ha blivit ordentligt informerad. De tre breven som hamnade hos familjens vän ska verkligen ha varit avsedd för denne, bedyrar den åtalade.
Innehållet – där mannen bad alla om ursäkt och framhöll sin kärlek till hustrun – tydde dock på något annat eftersom grannen tämligen omgående lämnade över breven till kvinnan.
Hon säger att innehållet inte var hotfullt men att det ändå kändes jobbigt att läsa dessa brev.
Tingsrätten dömer 49-åringen för brott mot kontaktförbundet, och anser inte att det kan klassas som ringa. Tolken har hävdar
Staffet blev dagsböter till en summa av 4 000 kronor.