De ska ge en föreställning med bett i

Om knappt en månad har gruppen Prisma ung teater premiär för En vampyrberättelse. Repetitionerna startade redan i somras och under sportlovet intensifieras arbetet.– Det är inte lång tid kvar nu, men den börjar sätta sig och det känns bra, säger regissören José Manuel Gonzales.

Foto:

Övrigt2019-02-22 19:05

Tre heldagar på lovet ägnar tio Strängnäsungdomar sig åt att repetera Moira Buffinis En vampyrberättelse i Kulturskolans aula. När tidningen hälsar på nöter de dialoger för att få in rätt rytm i texterna.

– Vi läste säkert igenom fem pjäser innan vi valde Buffinis fantasiutmanande vampyrberättelse. Den har ett kul och aktuellt tema och som pjäs är den väldigt annorlunda, säger Malina Suomi som har en av de bärande rollerna.

Hon går till vardags på Grillska gymasiet i Eskilstuna och har spelat teater på Kulturskolan sedan hon var fem år.

– Jag tror att det här blir den tionde teateruppsättningen som jag är med på i den här regin. Varje år som vi ska välja en ny pjäs så försöker vi att ta en som är lite mer krävande och utmanande än den vi senast gjorde, på så sätt utvecklas vi, säger hon.

I årets föreställning spelar hon vampyren Claire, en karaktär som hon blivit förtjust i.

– Hon har många nyanser. Claire är väldigt självisk och mörk, men samtidigt både ond och god, säger Melina Suomi.

Regissören och dramaläraren Jose Manuel Gonzales, som har hand om flera teatergrupper på Kulturskolan, gillar ungdomarnas driv och engagemang.

– Det här är ett bra gäng med starka viljor som gillar att ta sig an nya utmaningar. Jag gillar att de lägger tre av sina lediga lovdagar på pjäsen, det kommer att ge resultat, säger han.

Nathalie Mörner, som går i årskurs åtta på Europaskolan Rogge, är färskast i ensemblen. Det märks knappast och hon tar självklar ton i dialogen. Hon är också den enda som för dagen är uppklädd i scenkläder.

– Jag spelar matlagningsläraren Fillet, som är människa. En bra roll tycker jag själv, säger hon.

Samtliga tycker att det jobbar med en pjäs som innehåller flera dimensioner och som går att tolka på flera sätt.

– Vi läste igenom Shakespeares En midsommarnattsdröm innan vi tog den här, men det var ganska så jobbigt språk, säger Emmie Wiik.

Vad kan publiken förvänta sig?

– En djup och spännande berättelse som innehåller såväl mord som psykisk ohälsa och utanförskap. Många som ser pjäsen kommer garanterat ha något att tänka på, säger Algot Berg Hedman.

Prisma ung teaters version av En vampyrberättelse har premiär den 12 april i Kulturskolans aula.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!