Matsnusk hos två restauranger

I juli har två serveringar fått anmärkningar av kommunens livsmedelsinspektörer i samband med oanmälda kontroller.

Övrigt2017-08-17 03:24

En restaurang i Strängnäs och en i Mariefred har inte följt de lagar och regler som styr hur livsmedelshantering och hygien ska skötas i verksamheten.

Strängnäsrestaurangen, belägen i Västerviken, får bland annat kritik för att livsmedel förvarats i burkar utan lock i kylen trots att det fanns risk för att smuts och spill skulle falla ner. I ett kylskåp var det cirka 6 grader varmare än rekommenderat, och både städrutiner och personalens egna hygienrutiner var bristfälliga. Personalen var inte tillräckligt utbildad, ansåg kommunens livsmedelsinspektör.

Även hos restaurangen i centrala Mariefred uppmättes för höga temperaturer i kylskåp. Där saknades också separata hoar för mathantering, skurvatten och diskning. Bland annat förvarades en råvara tillfälligt i en diskho anslutet till ett avlopp, vilket enligt inspektören kan leda till att maten förorenas. Diskvattnet hade inte en tillräckligt hög temperatur för att ta bort smuts och döda mikroorganismer på köksredskapen. Skyltningen av innehåll i några produkter var missvisande och kan därmed innebära risk för allergiker, enligt inspektören.

Restaurangernas ägare ska svara på kritiken och återbesök kommer att ske i augusti.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om