Nils Petterssons debut gav mersmak: "Fantastiskt kul"

Den internationella debuten gick över förväntan bra. Nils Pettersson slutade nia när Nordiska mästerskapet i vallhund avgjordes i finska Ekenäs.

Fårvallaren Nils Pettersson njuter av sina senaste resultat, bland annat en NM-debut som slutade med mersmak.

Fårvallaren Nils Pettersson njuter av sina senaste resultat, bland annat en NM-debut som slutade med mersmak.

Foto:

Övrigt2018-01-15 14:11

– Fantastiskt kul, säger 60-åringen från Vansö med någon veckas distans till hans och border collien Boogis äventyr.

42 deltagare gjorde upp i vårt grannlands södra delar.

NM inleddes med två kval.

Nils Pettersson och Boogi slutade nia respektive trea.

– Därmed kvalificerade vi in som sjätte ekipage till söndagens final där det fanns 16 platser, konstaterar Nils Pettersson.

Sedan blev han alltså nia totalt och tredje bästa svensk efter Karin Söderberg (tvåa) och Anja Holgersson (sexa).

– Så vi hade anledning att fira på hemresan, även om norrmännen besegrades oss knappt i lagtävlingen, säger Nils Pettersson.

Norge hade också den individuelle guldmedaljören i form av Jaran Knive, även regerande världsmästare.

– Han är nästintill oslagbar, säger Nils Pettersson.

Sörmlänningen fick ladda om snabbt efter NM då Agria cup under veckoslutet 17–19 augusti arrangerades i småländska Åseda.

Även där gick det bra för Nils Pettersson som tävlade med både Boogi och Edo.

– Bägge gick till final där Boogi kom fyra och Edo tolva. Den tävlingen håller dessutom SM-klass, säger en nöjd Nils Pettersson.

På kuppen inkasserade han 14 landslagspoäng vilket torde innebära att den tidigare crossföraren även 2019 är med och slåss som platser i blågult.

– NM går i Norge och EM i Tyskland, berättar han.

Årets svenska mästerskap avgörs i Skåne om knappt en månad.

– Jag kvalar i Gamleby om två veckor, berättar Nils Pettersson som hör hemma i det mellersta distriktet.

Du bör ha en jättechans att gå vidare?

– Jag tänker inte haussa upp mig själv men just nu har jag en väldigt bra känsla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!