Besvärligt väglag - E20 stängdes efter krasch

Det var besvärligt väglag på nästan alla vägar i hela Sörmland under torsdagsmorgonen. Både Trafikverket och Polisen gick ut med varningar.

Både Trafikverket och Polisen varnar för halka. Bilister uppmanas att ta det lugnt.

Både Trafikverket och Polisen varnar för halka. Bilister uppmanas att ta det lugnt.

Foto: TT/Skärmdump (Instagram)

Sörmland2019-10-31 04:49

Torsdagsmorgonen bjöd precis som tidigare morgnar denna vecka på låga temperaturer. Vägbanorna frös till, och väglaget var på många håll besvärligt.

På andra håll var det inte bekräftat besvärligt, men det uppgavs ha funnits risk för att det bitvis var det.

I stort sett ingen väg i Sörmland gick fri, enligt Trafikverket.

Även Polisen varnade. I ett inlägg på Eskilstuna- och Strängnäspolisens instagramkonto uppmandes bilister att ta det lugnt i morgontrafiken. Detta efter en krasch på E20 i Eskilstuna vid 04.30, en singelolycka i riktning mot Strängnäs vid avfarten mot Svista.

– Det är en personbil som har hamnat i räcket efter en singelolycka. Vi har skrivit en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott. Enligt patrullen som var på plats har det varit rätt halt bitvis i området, uppgavJoel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen, för tidningen tidigt på morgonen.

E20 behövde enligt Trafikverket stängas av i båda riktningarna under räddningstjänstens arbete på olycksplatsen. Vid 05.40 hade vägen öppnats upp igen och den kraschade bilen bärgats bort.

Enligt polisen kom ingen person till skada i olyckan.

Trots de hala vägarna inträffade som tur är inga fler olyckor i morgontrafiken, varken i Eskilstuna eller någon annanstans i Sörmland. Med stigande temperaturer förbättrades även väglaget.

Halt lär det dock bli även kommande morgnar, då låga nattemperaturer är att vänta.

Gott om gula och orange vägar i Sörmland på Trafikverkets väglagskarta på webben.
Gott om gula och orange vägar i Sörmland på Trafikverkets väglagskarta på webben.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!