Medan du sov – ordningsvakt misshandlad och brand

Under natten mellan fredag och lördag har det skett en misshandel och även en brand. Polisen har totalt hanterat ett 80-tal ärenden i Sörmland.

Polisen har under natten hanterat ett 80-tal ärenden i Sörmland.

Polisen har under natten hanterat ett 80-tal ärenden i Sörmland.

Foto: TT

Sörmland2024-07-20 09:03

I centrala Strängnäs blev en ordningsvakt misshandlad av en i nuläget okänd gärningsman. 

– Av okänd anledning har man brukat våld mot en ordningsvakt. Oklart hur det har hänt men ingen person har gripits, säger Angelica Forsberg, polisens presstalesperson i region Öst.

Ordningsvakten ska inte fått några allvarliga skador. Misshandeln ska ha skett vid 02-tiden. 

I Eskilstuna skedde det under natten en mindre brand i ett flerfamiljshus i området Viptorp. Polis på plats uppgav att det kom rök från en källare. 

– Den startade i en källare men spreds inte vidare.

I källaren var det ett föremål som ska ha brunnit och en del rök behövde ventileras ut efter branden. Efter händelsen upprättade polisen en anmälan om skadegörelse genom brand. 

Branden var den andra i området på kort tid då två soprum brann helt ner under natten mellan torsdag och fredag. Om det finns något samband mellan den händelsen och nattens brand utreds nu av polisen.

– Det ligger på utredning just nu. Självklart kommer de att titta på om det finns något samband. 

Polisen har totalt hanterat ett 80-tal ärenden under natten mellan fredagen och lördagen i Sörmland.

– Vi har haft ganska mycket att göra. Det har varit en del personkontroller, trafikkontroller och berusade personer. Vi kan även hjälpa räddningstjänst eller ambulans om de behöver oss av någon anledning. Sedan har vi haft en del mindre bråk som inte renderat i någonting sedan. 

Under nätter som denna hinner polisen lägga mer tid på sådant de annars inte har tid med.

– Vi är jätteglada när vi kan lägga ordentligt med tid på att jobba med trygghetsskapande och att jobba mycket med närvaro, där vi kan visa upp oss och prata med folk. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!