Fylla och stök i helgen – 19 personer omhändertagna

Helgen i Sörmland har varit tjafsig och konfliktfylld. Polisen har omhändertagit 19 personer i länet för berusning och/eller ordningsstörning, och 14 personer misstänks för ringa narkotikabrott.

Det har varit en hel del fylla och stök i helgen, berättar polisens presstalesperson Thomas Agnevik. Bilden är inte tagen i samband med helgens stök.

Det har varit en hel del fylla och stök i helgen, berättar polisens presstalesperson Thomas Agnevik. Bilden är inte tagen i samband med helgens stök.

Foto: TT/Polisen/Lars Hedelin (montage)

Sörmland2021-08-08 09:01

Under pandemin har det varit ganska lugnt för polisen på helgnätterna. Inte alla helger, men sett över tid. Den gångna helgens nätter sticker dock ut, och polisen har behövt gripa in i en rad konflikter och annat stök.

Totalt har polisen haft ett drygt 100-tal ärenden att hantera under nätterna mot lördagen och söndagen, bara i Sörmland.

– Det börjar återgå till det normala nu på helgnätterna, konstaterar polisens presstalesperson Thomas Agnevik på söndagsförmiddagen.

19 personer har omhändertagits för berusning och/eller ordningsstörning i Sörmland. Dels alkoholpåverkade personer och dels knarkpåverkade personer. 14 fall av ringa narkotikabrott kan räknas in i helgsammanfattningen (fram till söndag förmiddag).

– Dit räknas även drograttfylleri, förtydligar Agnevik.

undefined
Thomas Agnevik, presstalesperson för polisen i region Öst.

Två av dessa fall härrör från natten mot söndagen, när polisen i en rutinkontroll utanför Strängnäs fattade misstankar mot två personer i en bil: den kvinnliga föraren i 20-årsåldern och en manlig passagerare i övre tonåren. Båda misstänks ha varit knarkpåverkade.

Är det någon särskild plats som sticker ut annars?

– Nja, det är rätt generellt. Men tätorterna i första hand. Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm.

Såvitt polisen känner till har inga grövre brott förövats i Sörmland, även om det händer att sådana anmäls först i efterhand.

– Annars brukar ju fylla och sådant kunna föra med sig en del tråkigheter, säger Thomas Agnevik.

Bilden är inte tagen i samband med helgens stök.
Bilden är inte tagen i samband med helgens stök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!