I dag får alla ett viktigt sms: "Relevant information"

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, och Folkhälsomyndigheten skickar på måndagen ut ett sms till alla med ett mobilabonnemang i Sverige. Alla ska uppmanas att följa de hårda corona-regler som tas i bruk den 14 december.

"Det är angeläget att hela befolkningen får relevant information om vad som gäller för att kunna bidra till att minska smittspridningen av covid-19", säger Sveriges inrikesminister Mikael Damberg.

"Det är angeläget att hela befolkningen får relevant information om vad som gäller för att kunna bidra till att minska smittspridningen av covid-19", säger Sveriges inrikesminister Mikael Damberg.

Foto: Niklas Holm/Jessica Gow/TT

Sörmland2020-12-14 06:59

Regeringen har gett i uppdrag till MSB och Folkhälsomyndigheten att skicka ett sms till hela Sveriges befolkning den 14 december. Syftet med utskicket är att informera om och uppmana allmänheten att följa de råd som finns för att minska smittspridningen av det virus som orsakar covid-19.

– Det är angeläget att hela befolkningen får relevant information om vad som gäller för att kunna bidra till att minska smittspridningen av covid-19, säger Sveriges inrikesminister Mikael Damberg.

I sms-meddelandet står det följande:

”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”

undefined
Måndagen den 14 december får hela Sveriges befolkning med mobil ett sms från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten.

Inför stundande helger och ledigheter har Folkhälsomyndigheten beslutat om ändringar i föreskrifterna och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Från den 14 december blir det återigen nationella råd som gäller för alla regioner i hela landet.

– Regeringen är glad för den hjälp som erbjuds av våra fyra största mobiloperatörer Telia, Tele2, Telenor och Tre. De gör ett betydelsefullt bidrag till att sprida viktig information i ett allvarligt läge, säger Sveriges digitaliseringsminister Anders Ygeman.

De nya råden innebär bland annat att alla är skyldiga att skydda sig själva och andra mot spridning av covid-19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!