Sörmländska smaker på tungan

Sörmland ska bli ett av de tre bästa matlänen i landet. Projektet Stolt mat, som ska förverkliga satsningen är igång på allvar. – Vi ska bli bäst, säger Viking Jonsson, ordförande i Regionförbundet Sörmland.

JH-stoltmat-140408-1.jpg

JH-stoltmat-140408-1.jpg

Foto:

Sörmland2014-04-08 18:00

– Sörmlands potential är enorm. Vi har två stambanor, två Europavägar, massor av vatten och den tredje största flygplatsen. Och det är ingen slump att Selma Lagerlöf kallade Sörmland för den sköna lustgården i Nils Holgerssons underbara resa, säger Liselott Hagberg, landshövding i Södermanlands län.

På tisdagen samlades styrgruppen, där både lokala banker, organisationer och myndigheter ingår, på Best Western hotell Rogge i Strängnäs för att lägga i nästa växel och presentera projektledaren Bengt Jansson.

– Jag har varit igång i 12 timmar. Det här ska bli intressant och roligt. Mitt uppdrag är att skapa ett kontaktnät och knyta kompetens till de olika arbetsgrupperna, säger han.

På sin hemsida presenterar sig Bengt Jansson bland annat som stadskärneutvecklare, centrumledare och projektledare.

Stolt mat i Sörmland har som mål att öka omsättningen för länets produktion av livsmedel och livsmedelsförädling. Projektet ska samordna och driva på för att hjälpa och få fram fler producenter, matentreprenörer, storkök och matförädlare i Sörmland. Stolt mat i Sörmland spänner över alla kulinariska läckerheter, både mat och dryck. I samarbetet ingår lantbrukare, förädlare som bagerier och slakterier, bryggerier, restauranger och till och med offentliga storkök. Satsningen ska skapa arbetstillfällen, höja kvaliteten, öka mängden närodlat och ekologiskt samt öka besökningsnäringen i länet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om