Sommarvikarier efterlyses – sök dig till lokaltidningen

Träffa kändisar eller helt vanliga människor med en ovanlig historia att berätta. Granska politiska beslut och se till att läsarna får snabb information om trafikläget. Det kan du få göra hos oss som sommarvikarierande journalist.

Louise Falk Enfors var sommarvikarie på Eskilstuna-Kuriren förra sommaren. Hon fick testa att åka wakeboard på arbetstid.

Louise Falk Enfors var sommarvikarie på Eskilstuna-Kuriren förra sommaren. Hon fick testa att åka wakeboard på arbetstid.

Foto: Jon Alexandersson

Sörmland2022-01-25 09:31

Har du en journalistutbildning, eller är mitt i den? Kanske har du redan hunnit börja jobba men vill söka nya utmaningar? Då ska du söka dig till oss.

undefined
Medarbetarna på Sörmlands media, personalkonferens Hotell Elit Eskilstuna hösten 2021.

Sörmlands media söker nu sommarvikarier som kan ersätta våra duktiga journalister när de tar välbehövlig semester under juni, juli och augusti. Det är ett krävande jobb, men omväxlande och kul, där ingen dag är den andra lik.

Hos oss kan du lära dig grunderna i det journalistiska arbetet och testa att live-sända från händelsenyheter eller presskonferenser, intervjua makthavarna i länet och följa nyhetsskeenden. Men vi vill också att du är med och utvecklar vår journalistik med din kompetens och ditt engagemang.

Vi tror att du är en nyfiken person med intresse för den lokala journalistiken. Förra året hade vi drygt 25 sommarvikarier som gjorde stor skillnad på våra redaktioner i Sörmland. Flera av dem återkommer i år men vi söker nu deras nya kollegor.

undefined
Louise Falk Enfors var sommarvikarie på Eskilstuna-Kuriren förra sommaren. Hon fick testa att åka wakeboard på arbetstid.

Louise Falk Enfors, en av förra sommarens vikarier på Eskilstuna-Kuriren, fick prova på wakeboard eftersom det ska byggas en wakeboard-bana i Eskilstunaån.

undefined
Efter branden använde Södermanlands Nyheter en drönare för att kunna visa läsarna hur illa åtgången Vittraskolan blev.

Linus Elsinen var en av de journalister på Södermanlands Nyheter som fick bevaka en av sommarens stora nyhetshändelser i Nyköping – när Vittra Kungshagens skola brann ner till grunden.

undefined
En strid kring en gammal gudfruktig skylt på fasaden till Kjula skola har blossat upp. Kommunalrådet Arne Jonsson (C) menar att rektorn inte själv kan fatta beslutet att ta ned skylten.

Eskilstuna-Kurirens Felix Olsson gjorde en klassisk lokaltidningsartikel om en skylt på en gamla skola som givit upphov till bråk. Den gav upphov till ytterligare fyra artiklar med otroligt bra läsning bland våra prenumeranter.

undefined
Samir Runessons video när han prankade sin mamma gjorde succé på sociala medier.

Emmilie Haglund har sommarvikarierat flera somrar på Katrineholms-Kuriren och fick förra året bland annat skriva en fin historia om hur en son prankar sin mamma när han kommit in på sin drömutbildning – en solskenshistoria som fick stor spridning i sociala medier.

undefined
Artiklar om väder engagerar våra läsare. Sommarjobbar du hos oss lär du få skriva åtminstone en sådan.

Vi har stort fokus på vad våra prenumeranter vill läsa om. En typ av artiklar som alltid skapar läsning och engagemang är de som handlar om väder. Strengnäs Tidnings Fanny Lindblad skrev en om ett åskoväder som drog in över Sörmland i slutet av juli.

undefined
Landslagsmålvakten Hedvig Lindahl, som spelade för Sverige i OS i somras, kommer ursprungligen från Marmorbyn. Birger "Bigge" Ahlberg tränade henne som 15-åring i Tunafors SK, numera Eskilstuna United.

Olle Petersson, som sommarjobbade på sporten, fick bland annat skriva om landslagsmålvakten Hedvig Lindahls tränare inför sommarens OS.

Är det här något som skulle också skulle vilja göra? Läs om hur du gör i annonsen på vår sajt – och sök!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!