Lan i Stallarholmen lockade många barn

I helgen arrangerades Lan i Stallarholmen för fjärde gången. Totalt befann det sig cirka 80 barn och unga som tillsammans tävlade i E-sport.

Barn och unga som Lanar på Stallarholmen.

Barn och unga som Lanar på Stallarholmen.

Foto: Jessica Hansson

Stallarholmen2019-10-27 11:47

I helgen arrangerade Jonas Karlsson tillsammans med kommunen och fritidsgårdarna runt om i området Lan för barn och unga för fjärde gången. Lanet startade klockan 18 i fredags och då befann sig cirka 80 unga e-sportare och gamers i lokalen.

– Jag tycker det är roligt att arrangera Lan, mycket eftersom mina barn tycker det är roligt men också för att man kan få en gemenskap för andra barn, berättar Jonas Karlsson. 

Under helgen har flera olika tävlingar arrangerats, bland annat har deltagarna fått tävla i en VR-tävling men också andra tävlingar som sten, sax, påse och Beer Pong där alkoholen bytts ut mot starka såser.

– Det är jätteuppskattat, alla barnen är artiga och flera återkommer varje gång eftersom de tycker de är roligt, säger Jonas Karlsson. 

I lokalen i Stallarholmen befinner sig ett flertal fritidspedagoger när tidningen är på plats och de flesta som deltar i Lanet är 12-15 år. 

– Det jag har spelat nu är Fortnite, det är kul att spela tillsammans och det har också blivit en mötesplats där man kan lära känna andra personer som man normalt inte umgås med som har samma intressen, berättar 13-åriga Stina Jöhnemark.

 Tidningen får också träffa 12-årige Love Hellkvist som spelar i svenska elitserien. 

– Jag har varit på alla event och jag tycker det är roligt att alla spelar olika spel. Det jag mest fokuserar på är Counter-Strike (CS) och det är roligt att man kan delta i tävlingar, säger Love Hellkvist.

Grundaren för Lanet på Stallarholmen Jonas Karlsson.
Grundaren för Lanet på Stallarholmen Jonas Karlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!