Njutningsbok från duon Anna och Amanda

Stallarholmsduon som är grundare av den populära podden "Alla våra ligg" har släppt en bok som förklarar deras syn på den kvinnliga njutningen.

Amanda Colldén och Anna Dahlbäck med sin nya bok "Kom du? Alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer".

Amanda Colldén och Anna Dahlbäck med sin nya bok "Kom du? Alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer".

Foto: Pressbild

Stallarholmen2019-11-25 22:39

Anna Dahlbäck och Amanda Colldén släppte i början på november boken "Kom du? Alla våra tankar om kvinnlig njutning och (fejkade) orgasmer ", där man vill understryka kvinnors rätt att äga sin egen njutning.  Duon som är grundare till den populära podden "Alla våra ligg" berättar för tidningen att den nya boken är kärnan till allt som de tidigare tagit upp i sina poddavsnitt. 

– Boken innehåller alla våra tankar om kvinnlig njutning.  Det är mycket fokus på orgasmgapet som varit en stor snackis i media, efter att en studie från USA visat att färre kvinnor får orgasm vid heterosexuellt sex. I boken berättar vi vad vi tror det beror på, säger Anna Dahlbäck.

I varje kapitel tas en anledning upp till varför kvinnan har svårt för att komma. Boken innehåller också orgasmtips, egna berättelser och diskussioner om sex. 

– Vi har fått jättefin respons. Det är flera som har hört av sig och berättat att de har tipsat både syskon och pojkvänner,  det är många som känner att de kan relatera, säger Amanda Colldén. 

Varför vill man lyfta den kvinnliga orgasmen?

– Vi tycker det är en större fråga än bara orgasmen, det handlar om jämställdhet.  Om vi till exempel skulle jämföra med mat, där vill alla kunna välja själva vad de äter och det är lika så med orgasmen. Om man vet vad man kan få så underlättar det. 

Anna instämmer.

– Att man äger sin egen njutning, det är det som är viktigt. Det ska inte ska vara för någon annan utan för dig själv. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!