Efterlängtad badramp på plats i Östabadet i Stallarholmen

Nu har Östabadet i Stallarholmen blivit en badplats för alla. Badplatsen har fått en badramp som gör det möjligt för funktionshindrade med bland annat rullstol att ta ett dopp.

Östabadet i Stallarholmen har fått en badramp.

Östabadet i Stallarholmen har fått en badramp.

Foto: Blanka Karlsson

Stallarholmen2024-06-11 08:03

Nyheten i korthet

  • Östabadet i Stallarholmen har nu installerat en badramp för att underlätta för personer med funktionshinder att bada.
  • Förslaget om att tillgänglighetsanpassa fler badplatser i kommunen kom från David Aronsson (V) och har fått positiv respons.

David Aronsson (V) som har skrivit motionen om att tillgänglighetsanpassa fler badplatser i kommunen är glad.

– Det är jättebra. Vi är ju jättenöjda med att Fritidsenheten tog vår motion och ville köra den ett varv till. Då fick vi också väldigt bra respons på den. Det är kul att de direkt vill gå vidare med åtgärder och att de har gått så snabbt. När beslutet väl kom har det gått väldigt snabbt. Det är jättebra att det har kommit igång.

undefined
David Aronsson, Vänsterpartiet i Strängnäs, har lämnat en motion om att tillgänglighetsanpassa fler babadplatser i kommunen.

Badplatsen kommer också att få H-bryggor vilket innebär att det blir som en pool in mot stranden. När den planeras att läggas i vattnet kan inte David Aronsson svara på. Det han kan säga är att det är sagt att det ska göras i år.

– Vi ser väl att det helst borde ske inom badsäsong, men det är kanske lite optimistiskt. Vi räknade i princip med att de åtgärder som har beskrivits kommer att rulla vidare under året, säger han.

Förslaget om att tillgänglighetsanpassa flera badstränder i kommunen har lagts fram av Teknik- och fritidsnämnden, genom Fritidsenheten, för att öka tillgängligheten för invånarna och främja inkludering.

David Aronsson förklarar att när de började uppmärksamma frågan, fick de in synpunkter och kommentarer som tydligt visade på att det fanns ett behov. Endast en badplats i kommunen, Visholmsbadet i Strängnäs, hade tidigare en ramp.

undefined
Östabadet i Stallarholmen.
undefined
En badramp är på plats i Östabadet i Stallarholmen, vilket ökar tillgängligheten för badsugna med funktionshinder.
undefined
Östabadet i Stallarholmen har fått en badramp.
Karta: Östabadet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!