Stallarholmen gör satsning på damlag

Inte sedan 1980-talet har Stallarholmens SK kunnat mönstra ett damlag i fotboll. Nu då klubben passande nog ska fira 100 år görs dock ett nytt försök i SSK.

Hösten 2014 hade Stallarholmens SK ett flicklag som fick läggas ner på grund av spelarbrist. Fem år senare ska "Stallis" mönstra ett damlag, för första gången på 33 år.

Hösten 2014 hade Stallarholmens SK ett flicklag som fick läggas ner på grund av spelarbrist. Fem år senare ska "Stallis" mönstra ett damlag, för första gången på 33 år.

Foto: Camilla Lillsebbbas

Stallarholmen2019-11-01 09:36

– Vi ska ha ett lag i division 4 och även spela futsal, berättar Magnus Eriksson, ledarprofil i "Stallis".

Enligt ett inlägg på Facebook består truppen, som nyligen börjat träna, av 10–15 spelare.

Ungefär så många namn presenteras också på hemsidan.

– Via sms har jag fått meddelande om att vissa av våra tjejer vill spela futsal med Stallarholmen. Mer än så är det inte, några registrerade övergångar har jag inte sett till, säger Robert Medberg, ordförande i IK Viljans damkommitté.

De senaste åren har IK Viljan varit ensamt om i kommunen att bedriva A-lagsfotboll på damsidan. Föreningar som Härad, Mariefred och Åker har fått lägga ner.

"Stallis" hade alltså ett damlag på 1980-talet. En titt i tidningens arkiv visar att Stallis 1984 vann division 5 efter att i epilogen, tillika seriefinalen, ha betvingat Stora Sundby med 1–0 genom mål av Arja Viinikka. I laget spelade bland andra Tina Karlsson, senare allsvensk i Djurgården.

1985 var SSK mittenlag i fyran och följande säsong hamnade Stallarholmen i botten av serien. 1987 kom "Stallis" inte till start.

– Jag vet om att Stallarholmen visat intresse för att spela futsal i höst, men det blev ingen serie här. Det vore riktigt kul om de kan komma till start i division 4, säger Kim Vaattovaara på Södermanlands fotbollförbund.

Magnus Eriksson vill inte lämna fler kommentarer i dagsläget men skriver på Facebook att klubben söker fler spelare.

"Vi pratar gärna när hela organisationen är satt", hälsar han i ett meddelande till tidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!