Resultatet av årets undersökning visar att Strängnäs kommun klättrat inom områden som mobilnät och bredband, dialogen med kommunens beslutsfattare, upphandling och tillgången till arbetskraft. Tittar man på det område där Strängnäs kommun tappar mest hittar man påverkan av brottslighet och otrygghet.
I enkäten ställs frågor om bland annat attityd till företagande hos kommunens tjänstepersoner, konkurrens från kommunen och påverkan av brottslighet och otrygghet.
Svenskt näringsliv presenterar årligen en rankinglista med syfte att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag.
I år landar Strängnäs kommun på plats 42 av Sveriges 290 kommuner. Ett tapp från förra årets 25 e plats.
Emma Hjelm, näringslivschef, är positiv trots resultatet. I ett pressmeddelande säger hon att de självklart inte är nöjda med placeringen men vill att man ska komma ihåg att resultatet fortfarande är bra.
Vidare tror hon att kommunens och polisens nya samverkansavtal kommer kunna öka fokuset och tryggheten hos kommunens företagare.
Kommunstyrelsens ordförande Jacob Högfeldt (M), säger i pressmeddelandet att resultatet nu ska analyseras och en dialog med företagarna måste föras för att hjälpas åt att skapa de bästa förutsättningarna för företagande i Strängnäs kommun.
– Våra företagare är en del av vår kommuns DNA och därför är ett bra företagsklimat otroligt viktigt, säger Jacob Högfeldt, (M).