25-årig kvinna från Sörmland död i olycka

Två personer har dött till följd av en svår olycka på riksväg 55 mellan Strängnäs och Enköping. En man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern. Kvinnan var hemmahörande i Sörmland, enligt polisen.

Olyckan inträffade strax före klockan sex på fredagsmorgonen.

Olyckan inträffade strax före klockan sex på fredagsmorgonen.

Foto: TT

Strängnäs kommun2019-11-01 10:59

Olyckan inträffade på Enköpingssidan av Hjulstabron strax före klockan sex på fredagsmorgonen.

– I den ena bilen färdades fem personer. Samtliga kommer föras till sjukhus och en av dem har allvarliga skador, uppgav polisens presstalesperson Tobias Ahlén för Enköpings-Posten tidigt på morgonen.

Föraren av den andra bilen, en man som färdades ensam, fördes också till sjukhus.

Vid lunchtid gick polisen ut med uppgiften att två personer avlidit till följd av kraschen. Bilarnas båda förare.

– Förarna i de båda bilarna, en man i 35-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern, har avlidit. Anhöriga är underrättade, uppger Tobias Ahlén.

Den 25-åriga kvinnan var enligt polisen hemmahörande i Sörmland. Man vill i nuläget inte säga i vilken kommun.

Enligt polisen skedde olyckan i samband med en omkörning där de båda bilarna frontalkrockade. En polisiär förundersökning  med brottsrubriceringarna grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik har inletts.

De fyra passagerarna i den 25-åriga kvinnans bil var enligt polisen två kvinnor i 35-årsåldern, en kvinna i 70-årsåldern och en man i 75-årsåldern. Samtliga fördes till sjukhus efter olyckan. Två av dem uppges vara allvarligt skadade.

Fotnot: I en tidigare version av artikel uppgav vi att den bilist som färdades ensam var en kvinna. Detta är fel. Den ensamma bilisten var en man.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!