Anrik möbelbutik går in i kedja

"Nu tror jag vi mer kommer att ha nåt för alla", säger Annika Persson sedan Bernhardssons möbler blivit en del av Svenska hem.

"Vi är väldigt glada att Bernhardssons vill ingå i vår gemenskap", säger Svenska hems vd Markus Chaib.

"Vi är väldigt glada att Bernhardssons vill ingå i vår gemenskap", säger Svenska hems vd Markus Chaib.

Foto: Åsa Wallin

Strängnäs kommun2019-10-21 20:45

I början av året stod det klart att Jan Bernhardsson beslutat sig för att gå i pension och, efter 63 års verksamhet, lägga ner Bernhardssons möbler. 

Ett halvårs utförsäljning var aviserad – men i maj kom nya besked: Kilenkrysset Sweden AB hade förvärvat både fastighet och verksamhet.

Nu meddelar bolagets vd Annika Persson att varuhuset blivit en del av möbelkedjan Svenska hem. 

Vad innebär det här för kunderna?

– Jag tror det här innebär att vi kan få in en ny kundgrupp. Bernhardssons har haft ett varierat möbelutbud med en del väldigt fina varumärken. Det är väl lite allmänt känt att det har varit lite dyrare möbler på Bernhardssons. Nu tror jag vi mer kommer att ha nåt för alla, säger Annika Persson. 

Utbudet breddas nu med Svenska hems sortiment, som delvis finns i det tidigare utbudet. 

– Svenska hem har centrala avtal med leverantörer, så därigenom kan vi pressa priserna till kunden.

Planen är också att 1 500 av butiksytans totalt 8 000 kvadratmeter ska hyras ut till en eller flera andra aktörer, säger Annika Persson.

Några förändringar på personalsidan är inte planerade, utöver de som skett sedan Kilenkrysset Sweden tog över möbelbutiken.

– All personal valde att vara kvar, sedan har vi gjort fyra nyanställningar och tagit in två extrapersonal.

"Vi har idag 26 butiker runt om i Sverige, men vi hade ingen butik i södra Mälardalen. Så vi är förstås väldigt glada att Bernhardssons vill ingå i vår gemenskap", säger Svenska hems vd Markus Chaib i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!