Dags att göra en insats för andra

Henrik Mörner, i Strängnäs frivilliga samhällsarbetare, hoppas på bra uppslutning vid torsdagens rekryteringsmässor.
Henrik Mörner, i Strängnäs frivilliga samhällsarbetare, hoppas på bra uppslutning vid torsdagens rekryteringsmässor.

Vill du hjälpa andra och samtidigt göra en samhällsinsats? I så fall ska du besöka någon av torsdagens rekryteringsmässor för volontärer.

Strängnäs kommun 3 december 2019 06:18

– Det är alltid fler som behöver hjälp av vad som kan få och behovet av volontärer är stort, säger Henrik Mörner på Strängnäs frivilliga samhällsarbetare.

Han är med och arrangerar rekryteringsträffarna i samband med Internationella frivilligdagen och hoppas på starkt gensvar.

– Vi är på plats i Åkers Folkets Hus mellan 13 och 14 och på Bishops Arms i Strängnäs mellan 15 och 17. 

När Henrik Mörner säger vi, menar han de organisationer i kommunen som arbetar med frivilliga insatser för medmänniskor som behöver stöd och hjälp.

– Det finns en förvånansvärd mängd misär i vår närhet som inte syns. Det handlar bland annat om det flertalet ensamma människor som har det svårt och inte träffar på några andra än anställda inom äldrevården. Här finns stora insatser som frivilligarbetare att uträtta.

Som volontär kan man till exempel hjälpa till i skolan, hälsa på äldre på olika boenden eller agera god man. 

– Gemensamt är att vi alla arbetar med och för medmänniskor, säger Henrik Mörner.

Han beskriver rekryteringsmässan som ett smörgåsbord för den som är nyfiken på volontärarbete, där bland andra organisationer som Polisens volontärer, Röda korset och Frivillig resursgrupp kommer att finnas på plats.

– De som är frivilligarbetare hos oss är människor i alla åldrar som har ett patos och känner att de vill göra en insats. Vi har en stark gemenskap och jag ser gärna att vi blir fler, säger Henrik Mörner och avslutar: 

– Det känns bra i själen att hjälpa andra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa