Djurmagazinet har blivit Arken zoo

Djurmagazinet i Solberga har blivit Arken zoo. "Det här kommer att gagna våra kunder", säger Lotta Walo som driver butiken.

Butiken på Solberga handelsområde har bytt kedja.

Butiken på Solberga handelsområde har bytt kedja.

Foto: Åsa Wallin

Strängnäs kommun2019-10-22 14:51

Den 17 oktober bytte Djurmagazinet i Solberga namn till Arken Zoo. Detta som ett led i att den tidigare kedjan blir en del av Arken zoo, Sveriges största zoofackhandelskedja för djurägare. Båda kedjorna ägs av koncernen Musti ja mirri.

Lotta Walo driver butiken tillsammans med sin man sedan fem år tillbaka och ser positivt på namnbytet.

– Det här kommer att gagna våra kunder då Arken zoo har en mycket mer gynnsam kundklubb, säger hon.

Det är fortfarande samma personal som arbetar men på sikt kommer butiken att erbjuda ett större utbud av varor och tjänster. Framförallt vad gäller tjänster, då det är en del av Arken zoo:s koncept att erbjuda djurägare fler alternativ.

– Så är tänket i kedjan. Man ska kunna handla saker, gå en hundkurs eller få hunden badad, klippt och masserad. På sikt är tanken att kunden ska kunna komma till oss och få en helhet, säger Lotta Walo.

Enligt Lotta Walo så har efterfrågan i butiken ökat. Hon tycker sig se en förändring i människors husdjursvanor.

– Jag tycker att jag ser idag att folk har flera olika sorters djur. Man har flera olika sorters djur i familjen så man ser att kunderna vill att man har ett stort utbud. Inte bara till hundar utan även till andra djurslag, säger Lotta Walo.

På fredag 25 oktober kommer butiken att hålla en invigningsfest med öppningserbjudanden. Festen startar vid butikens öppnande och håller på hela helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!