"Drakar" hjälper bolag att utvecklas

Vill du få hjälp att utveckla ditt företag? Den 15 oktober ges möjligheten när experter från "Draknästet light" kommer till Strängnäs.

"Draknästet light" hålls på Bishops Arms den 15 oktober.

"Draknästet light" hålls på Bishops Arms den 15 oktober.

Foto: Joakim Serrander

Strängnäs kommun2019-10-06 08:03

Namnet "Draknästet light" anspelar på tv-programmet "Draknästet". Där fick entreprenörer visa upp sina verksamhetsidéer för investerare som i bästa fall satsade kapital. Bolag som valts ut till "Draknästet light" erbjuds inget kapital, men väl ett möte med experter följt av upp till tio timmars skräddarsydd affärsutveckling. 

– På plats sitter tre till fyra "drakar" eller affärsutvecklare med relevant bakgrund. Man pitchar i tio minuter, sedan har vi konstruktiv feedback, säger Sara Pehrsdotter, projektledare på Katec.

Nätverksorganisationen Katec ägs dels av Katrineholms kommun, dels av näringslivet och erbjuder rådgivning till innovatörer och entreprenörer. Med syfte att hjälpa bolag att växa skapade man "Draknästet light". Det har tidigare genomförts i Katrineholm.

–Vi fick uppdraget av Strängnäs kommun och jobbar med att sprida konceptet vidare i Sörmland, säger företagets vd Carl-Magnus Fransson.

För bolagen är deltagandet kostnadsfritt. Finansieringen sker inom ramen för Region Sörmlands arbete med innovationsnoder.

– Vi tar vid där nyföretagarcentrum släpper sina företag och ägnar oss åt rådgivning så att man kan växa och kanske bli intressant för investerarkollektivet Sörmlandsfonden.

Än finns möjligheten att söka till "Draknästet light".

– Vi har bokat in tre tillfällen, förutsatt att vi får tillräckligt med intressanta bolag. Allt bygger på kvalitet och inte kvantitet, säger Sara Pehrsdotter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!