Hon kan bli Sveriges bästa butiksbiträde

Monica Hellberg kan röstas fram som vinnare bland fem toppkandidater i anrik veckotidning – efter ett år som butiksinnehavare.

Den 5 oktober i fjol blev det klart att Monica Hellberg tog över Kickis handarbeten efter Barbro Nord – som fortfarande kliver in bakom disken när Monica behöver hjälp.

Den 5 oktober i fjol blev det klart att Monica Hellberg tog över Kickis handarbeten efter Barbro Nord – som fortfarande kliver in bakom disken när Monica behöver hjälp.

Foto: JOAKIM SERRANDER

Strängnäs kommun2019-10-14 10:31

Det är Hemmets Journal som presenterat sina toppkandidater till det tioårsjubilerande priset på 50 000 kronor, som går till läsarnas favorit.

Syftet med priset är att "hylla vardagens hjältar inom yrken som inte får så mycket uppmärksamhet i media", skriver tidningen.

Läsarna har fått nominera butiksbiträden, sedan har tidningen valt ut fem kandidater att rösta på. 

En av dem är alltså Monica Hellberg, som för drygt ett år sedan tog över den anrika butiken i Strängnäs.

– Det är inte klokt! Det kom tydligen in runt 150 namn, sedan har de valt ut fem av dem. Bara att få vara med är jätteroligt. Det är tufft att driva det här, särskilt som det fortfarande kommer in folk som inte fattat att butiken överlevt, säger hon.

Monica Hellberg berättar att nomineringen väckt stor uppmärksamhet – många kommer in i butiken och gratulerar – och att flera också sagt att de nominerat henne till tävlingen. "Flera har berättat om hennes entusiasm och kunnande", skriver veckotidningen.

Monica Hellberg hoppas att all uppmärksamhet – bland annat ett tvåsidigt reportage i Hemmets Journal – ska göra nytta för butiken. 

Om hon vinner ska de 50 000 kronorna gå till att lösa det lån hon fick ta för att kunna ta över butiken. 

– Bankerna ville inte låna ut pengar till mig, så jag fick låna privat. Tänk att det finns änglar!

Röstningen pågår till och med den 17 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!