Kommunens kritik mot Max-kampanjen

Snabbmatskedjan Max tapetserade Strängnäs med reklam på skyltstolpar och i rondeller – utan kommunens tillstånd: "Det ska bort".

Gator, korsningar och rondeller skyltades inför invigningen.

Gator, korsningar och rondeller skyltades inför invigningen.

Foto: Åsa Wallin

Strängnäs kommun2019-10-31 13:55

Inför onsdagens invigning av Max restaurang vid Biskopskvarn gjorde snabbmatskedjan reklam med nyuppsatta skyltar vid gator, korsningar och rondeller i Strängnäs.

Dagen efter invigningen satt allt fortfarande kvar – och då agerade kommunen.

– Det ska bort, säger stadsmiljö- och servicechef Anders Ekman som konstaterar att skyltarna inte har fått kommunens godkännande och att de stör trafik och säkerhet.

– Max har inte sökt tillstånd så Göran (Swensson från teknik- och servicekontoret, redaktionens anmärkning) ska ringa dem och be dem ta bort de här skyltarna, vimplarna och ballongerna från kommunal mark så snart som möjligt.

Vad händer annars?

– Då skickar vi ut någon som rycker bort dem. Fast jag utgår från att de tar bort dem själva. Lokalt kanske de inte förstår att man inte bara kan sätta upp skyltar i trafikmiljön, men centralt gör de säkert det, säger Anders Ekman.

Det var vid 10-tiden på torsdagen och då sökte tidningen en kommentar från Max centralt.

Lovisa Haeger, presskommunikatör på Max burgers AB, svarar ett par timmar senare via mejl:

"Vi beklagar att detta har missats och hoppas att det inte har orsakat problem. Skyltningen var tillfälligt uppsatt i anslutning till vår öppning i Strängnäs. De skulle inte ska sitta varaktigt och har tagits ner av Maxpersonal nu under dagen."

Vid 13-tiden på torsdagen var skyltarna i stadskärnan borta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!