Konstutställning hos Frälsningsarmén

Akvarellkonstnären Christina Kjellgren fascineras av människor. På lördag finns hennes iakttagelser att beskåda hos Frälsningsarmén.

Strängnäs kommun 12 oktober 2019 06:43

Strängnäsbor som vill komplettera lördagens marknadsupplevelse med en konstnärlig sådan kan styra kosan mot Frälsningsarmén. Förutom loppis och auktion väntar vernissage med konstnären Christina Kjellgren.

– Jag såg henne på Instagram och tänkte att det vore kul att fixa en utställning i stan, säger Stig Göransson, medlem i Frälsningsarmén i Strängnäs.

Den forna Strängnäsbon Christina Kjellgren nappade på idén. Hennes akvareller kan, förutom hos Frälsningsarmén ses i ramaffären Ramboden oktober månad ut.

– Jag tycker om att göra människor som man kan känna igen sig i.

Arbetet utgår från ett fotografi.

– Jag smygfotar folk, säger hon med ett skratt och försöker sedan sätta ord på vad det är som fångar intresset.

– Det är svårt att säga exakt vad det är, men det måste finnas ett uttryck, en känsla eller en tanke som man ser hos personen.

Iakttagelserna resulterar sedan i akvarellmålningar.

– Ungefär hälften av motiven är från Strängnäs där jag var kårledare på 70-talet.

 Arbetet inom Frälsningarmén har följt henne genom livet.

– Mina föräldrar var frälsningssoldater så det föll sig naturligt. 

Tillsammans med maken har hon, förutom här hemma, varit kommendör i Sydamerika, Schweiz och Ungern. Numera är Christina Kjellgren pensionär och bosatt i Stockholm.

– Åren i Sydamerika påverkade mig mycket. Jag målade inte på den tiden men människors värme och hur de bemötte oss gjorde starkt intryck. Vi skulle behöva mer sånt i Sverige. 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa