– Jag är supertaggad, lovar Ewelina Pettersson, 25-årig restaurangchef som officiellt byter arbetsplats nästa vecka.
– Ända sedan 2012 har jag jobbat i den här kedjan. Nu närmast kommer jag från Max i Tuna park, berättar Ewelina Pettersson.
Hon är från Köping och bor i Eskilstuna men en flytt till Strängnäs finns i tankarna.
– Fast jag vet ingenting om staden, förutom Strängnäs marknad.
Sista tiden har hon kombinerat sitt chefsjobb i Eskilstuna med att anställa personal till Biskopskvarn.
Med chefen inkluderad blir det 50 personer som ska jobba för Max i Strängnäs.
– Vi kan säga att merparten är 18–27 år. Fem av dem jobbar 35 timmar i veckan, fyra 30 timmar i veckan och så blir det jag på heltid.
Ewelina Pettersson konstaterar att det bara är personer från Strängnästrakten som anställts.
– Det här är ett perfekt helgjobb för folk som fortfarande går i skolan.
Hur blir det att vara granne med en konkurrent som Mcdonalds?
– Jag är säker på att det finns plats för båda och även andra näringsställen. Läget vid E 20 är fantastiskt, så jag räknar med att många trafikanter ska stanna till här för att äta.
Kommer vanliga Strängnäsbor att hitta hit också?
– Absolut. Jag vet att många ser fram emot att vi ska öppna här.
Just nu är det fortfarande byggarbetsplats inne i restaurangen men Ewelina Pettersson är ändå säker på att allt ska vara färdigt den 30 oktober.
– Nästa vecka börjar råvarorna att anlända.
Invändigt finns ett 90-tal sittplatser. Men precis som konkurrenten nästgårds satsar Max på möjligheten att kunderna ska kunna avnjuta sina mål utomhus. Därtill finns det en drive-thru.
– Den blir säkert populär med tanke på hur vi ligger, många stannar till i Biskopskvarn för att hämta mat, funderar Ewelina Pettersson.
Berätta lite om Max satsning på miljön!
– Vår meny är klimatpositiv vilket innebär att vi kompenserar för 110% av våra utsläpp. Förutom att kompensera för våra utsläpp så jobbar vi ständigt för att minska våra utsläpp – bland annat genom att erbjuda fler gröna alternativ. Målet om att varannan såld måltid ska vara icke-rött kött ligger i fokus när vi utvecklar menyn.
Vad ska bli roligast med att jobba här?
– Att följa mina anställdas utveckling, och se hur duktiga vi kommer att bli.
Hur är du som chef?
– Jag vill att folk ska trivas och må bra på jobbet. Jag är nog hård men rättvis.
Max hamburgare har cirka 125 restauranger i Sverige.