Sex bilar brandskadade – polisen saknar spår

Polisen har, trots hundsök i centrala Strängnäs, inga spår efter helgens bilbränder då sammanlagt sex fordon skadades.

Bilbranden på Urban Hjärnes väg var den andra på den gatan den här hösten och i helgen fick räddningstjänsten rycka ut till sammanlagt tre olika adresser.

Bilbranden på Urban Hjärnes väg var den andra på den gatan den här hösten och i helgen fick räddningstjänsten rycka ut till sammanlagt tre olika adresser.

Foto: Lars Kilström/TT

Strängnäs kommun2019-10-28 12:20

Förra onsdagen totalförstördes en bil när den brann på Timmervägen. I helgen var det dags igen, flerfalt. 

Vid 03.30-tiden natten mot lördagen larmades räddningstjänsten till Lektorsgatan, nedanför Roggeborgen. Där blev en bil utbränd och två bilar skadade. 

Nästan exakt ett dygn senare, natten mot söndagen, skadades ytterligare tre bilar. 

Vid 03.30-tiden brann en parkerad bil på Seminarievägen, nära Thomas arena, varpå en bil som stod intill också blev skadad.

Tio minuter senare kom nästa larm. Då brann en bil på Urban Hjärnes väg, mellan polisstationen och vårdcentralen – där en bil också stod i lågor i början av september.

Enligt polisinspektör Per Båverud hade polisen, före förra veckans incident på Timmervägen, fått in sex anmälningar om fordonsbränder i hela Strängnäs kommun.

Eva Tördahl, förundersökningsledare vid polisen i Strängnäs, konstaterar att samtliga utredningar efter de senaste bilbränderna är nedlagda.

– De besluten fattades inte av oss utan initialt i helgen. Det finns inga spår eller annat som kan tänkas klara upp brotten, säger hon och tillägger:

– Den enda händelsen där det finns iakttagelser är den på Seminarievägen. Ett vittne uppger att man sett två mörkklädda personer slå sönder rutor på bilar och slängt in föremål som gjort att bilarna fattat eld.

En polispatrull ryckte ut och sökte i området med hjälp av hund, utan framgång.

Eva Tördahl poängterar att alla utredningar kan återupptas om polisen får in tips, som kan lämnas via telefon 114 14. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!