Ugglans grill slår igen: "Är inte som förr"

När ägaren går i pension går Ugglans grill i graven. I stället blir det asiatisk mat, i den anrika lilla byggnaden.

"Jag började i Strängnäs 1979 och här, på Ugglans, 1986", säger Recep Uzunkir som nu tackar för sig.

"Jag började i Strängnäs 1979 och här, på Ugglans, 1986", säger Recep Uzunkir som nu tackar för sig.

Foto: Åsa Wallin

Strängnäs kommun2019-10-04 14:26

Recep Uzunkir har hunnit fylla 64 år och kan nu summera drygt fyra decennier som korvkiosk-entreprenör i centrala Strängnäs.

Karriären började på gamla Domusparkeringen, fortsatte i gamla busstationen och har sedan över 30 år haft sin fasta punkt i Ugglans grill & servering, kant i kant med parken.

Nu är korvkiosken stängd.

– Efter 40 års verksamhet lägger jag ner. Jag mår inte bra och nu har jag gått i pension. Det är inte som förr, säger Recep Uzunkir, en gång pionjär med kebab i stan.

– Centrum dör. De har flyttat ut centrum och nu är det svårt att överleva. Det är mycket sämre nu.

Det, i kombination med att Recep Uzunkir fått tillbringa en tid på sjukhus, har lett fram till hans beslut att bomma igen en av Strängnäs äldsta korvkiosker.

– Jag har haft stängt i två veckor och tänkt. Nu har jag bestämt mig för att inte fortsätta jobba.

Just nu är kioskens fönster täckta med brun papp och på luckan sitter ett enkelt anslag om att renovering pågår.

För något nytt är på gång.

Det bekräftar Recep Uzunkir, som också äger själva byggnaden.

– Jag har skaffat mig samarbetspartners. Vi har skrivit kontrakt och de ska prova ett nytt koncept – sushi och kinesiskt.

Exakt när de öppnar är inte bestämt, men sannolikt blir det om ett par veckor. 

Och skulle inte det funka finns en potentiell plan B, konstaterar Recep Uzunkir.

– Mina söner studerar och har andra jobb nu, men kanske om ett eller ett par år att det kan gå att slå upp Ugglans grill igen – fast då med ett lite trendigare tema.

Grillad och kokt, tunnbrödrulle, hamburgertallrik och kebab är minnen blott. I stället blir det sushi och andra asiatiska rätter.
Grillad och kokt, tunnbrödrulle, hamburgertallrik och kebab är minnen blott. I stället blir det sushi och andra asiatiska rätter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!