Vi träffar honom tillsammans med ordföranden Cristian Rubio plus de båda ledamöterna Clotilde Salazar och Jorge Diaz i klubblokalen på Vallbyvägen.
– Här har vi hållit till i omkring 15 år, berättar Cristian Rubio.
Lokalen är på cirka 70 kvadratmeter och rymmer bland annat ett kök.
Men den räcker inte till när jubileet ska firas.
– Vi räknar med 100 gäster på lördag, säger Gerardo Vergara.
Club America bildades alltså sent 1980-tal. Då hade det kommit en våg av invandrare från Chile till Sverige på grund av det politiska läget i hemlandet.
– Nu är det bara vi chilenare som är engagerade i klubben, från början fanns det flera andra nationaliteter, säger Cristian Rubio.
– Men anordnar vi aktiviteter kommer det icke-chilenare också, inflikar Gerardo Vergara.
Upprinnelsen till Club America var ett gäng grabbar av latinamerikansk härkomst som samlades för att spela fotboll. Bland annat deltog man med ett lag i korpen.
– Ett 20-tal killar drog igång den här föreningen, och vi ville givetvis ha med kvinnor också, förklarar Gerardo Vergara.
Exempel på vad ni sysslat med genom åren?
– Fotbollskolor för ungdomar i Karinslundsskolan, där deltog även barn från bland annat Balkan, Iran, Irak och afrikanska länder. Vi har haft dansgrupper, vi har målat och sytt. Det har förekommit samarbete med ABF.
Club America är en snudd på given aktör när Mälardagen arrangeras i stiftsstaden på sensommaren. Debuten skedde 2004.
– I början fick vi hålla till nere vid Västerviken, men det blev bättre för oss i och med flytten till scenen i Ugglans park, berättar Cristian Rubio.
– Där brukar vi samla dansare från olika dela av världen – till exempel Indien och Brasilien. Det är en blandad kompott.
Club America finns också till för att hjälpa anhöriga i hemlandet som drabbas av problem. Då försöker föreningen samla in pengar. Chile har till exempel drabbats hårt av jordbävningar – "det skakar hela tiden" som en av styrelsemedlemmarna uttrycker saken.
Kvartetten vi träffar har dock inga planer på att återvända till Sydamerika.
– Vi hälsar ofta och gärna på. Men vi har anpassat oss till livet här och våra barn är mer svenska än chilenska, säger Gerardo Vergara.
Hur ser programmet ut inför jubileumskvällen?
– Mellan åtta och tio blir det en ceremoni. Vi håller tal, visar en videofilm om föreningens historia, bjuder på tårta, kaffe och något att skåla i.
– Därefter ska vi dansa. Mat och dryck får var och en ta med sig. Festen kan säkert hålla på ganska länge.
Bland de inbjudna finns vänner från andra städer i Mälardalen.
– Till exempel Bolivianska föreningen i Eskilstuna som vi har ett bra samarbete med, förklarar Cristian Rubio.
Beskriv Club Amercia med ett par ord bara!
– Vi ser oss som en social, solidarisk och kulturell organisation.