De fixar en gala för personalen i äldreomsorgen i Strängnäs

Det är hög tid att uppmärksamma äldreomsorgens personal och deras insatser med en maffig fest.
Det tycker tre eldsjälar inom verksamheten och bjuder in till en gala i Thomas arena den 15 november.
– Det gick fort från det att vi kläckte idén till att det nu blir verklighet, säger undersköterskan Maria Andersson.

Aida Jakupovic, Maria Andersson och Anita Lindroos hoppas att så många som möjligt i personalen kommer till festen i Thomas arena den 15 november. Biljetter finns att hämta i kommunens kontaktcenter.

Aida Jakupovic, Maria Andersson och Anita Lindroos hoppas att så många som möjligt i personalen kommer till festen i Thomas arena den 15 november. Biljetter finns att hämta i kommunens kontaktcenter.

Foto: Catarina Nitz

Strängnäs2024-10-11 06:11

Nyheten i korthet

  • Tre drivande krafter inom äldreomsorgen i Strängnäs organiserar en gala för att uppmärksamma personalens arbete. Galan äger rum den 15 november i Thomas arena.
  • Galan är gratis för alla anställda inom äldreomsorgen i Strängnäs kommun, och inkluderar prisutdelningar i fyra kategorier: Årets medarbetare, Årets introduktion, Årets chef och Årets vikarie.
  • Organisatörerna hoppas att galan, som är det första året, kommer att växa och bli en årlig tradition. Temat för kvällen är "glitter och glamour".

Personalen i den kommunala äldreomsorgen i Strängnäs utför ett viktigt och tungt arbete varje dag året om. Utan någon särskild guldkant på vardagen.

– Så en gala är ett sätt att uppmärksamma vad man faktiskt gör, trots förutsättningarna, säger Anita Lindroos, enhetschef och verksamhetsutvecklare inom äldreomsorgen. 

Tillsammans med Maria Andersson och Aida Jakupovic, enhetschef vid Mariagården, har hon tagit fram ett koncept till en gala som vänder sig till alla anställda inom äldreomsorgen i Strängnäs kommun. En inbjudan går ut i dagarna och den 21 oktober släpps biljetterna, som är gratis och kan hämtas i kommunens kontaktcenter i kommunhuset.

Alla som jobbar kväll den dagen ska också kunna komma. 

– Vi ser till att de får en ledig kväll, säger Anita Lindroos.

Dessutom kan alla anställda vara med och nominera personer till något av de fyra priser som kommer att delas ut under festliga former under galan. De fyra kategorierna är Årets medarbetare, Årets introduktion, Årets chef och Årets vikarie. 

Socialchefen Marjo Savelius är kvällens moderator och prisutdelare. Dessutom blir det musikunderhållning från kulturskolan.

– Festen äger rum i Thomas arenas teaterdel, och vi serverar alkoholfritt bubbel och lite vegetariska snittar i entrén som vi kommer att dekorera, berättar Anita Lindroos. 

– Vårt tema för kvällen är glitter och glamour, säger Aida Jakupovic och berättar att de tio personer som arbetar med galan lovar att vara uppklädda till tänderna. 

– Vi ska vara så glittriga vi kan! säger Anita Lindroos som hoppas att galans deltagare hänger på och passar på att klä upp sig. 

Budgeten är inte stor, men arrangörerna ser det som ett första steg på något som kan bli större. 

– Vi vill se hur det landar, säger Maria Andersson. 

– Jag är helt övertygad om att det kommer att växa till sig! säger Aida Jakupovic. 

– Det är första året och vi provar oss fram. Nästa år kanske vi kan ha dans, säger Anita Lindroos.                        

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!