På nyårsdagen väljer många enkel och fet mat efter nyårsaftonens festligheter, så det är ingen slump att denna dag också är internationella pizzadagen.
– Förra året såldes två pizzor i sekunden på nyårsdagen, en siffra som nu kommer dubbleras. De fem populäraste pizzorna som svenskarna väljer är Kebabpizza, Vesuvio, Hawaii, Capricciosa och Margherita, säger Hans Skruvfors, vd och koncernchef på Foodora till Svensk ehandel.
Vi har valt ut fem centralt belägna pizzerior i Strängnäs och låtit en panel av sex hungriga tonåringar testa kebabpizza och vegetarisk dito från varje ställe och betygssätta såväl helhet som botten och fyllning. Här är deras resultat i fallande ordning:
1. Strängnäs Kebab
Kebab: Ser fräsch ut, smakar mycket, god sås och bra kött. "Goda grönsaker." "Man äter ju med ögonen och då är den här bäst."
Vego: "Botten är stenhård i kanten." "God krispig botten."
2. Mälarens pizzeria
Kebab: Köttet känns nystekt och gott. God sås, men tråkigt utan sallad.
Vego: Slajmig och blek. "Den var godare än den såg ut."
3. Pizzeria Side
Kebab: Gott med mycket sallad som bryter av. Kebabköttet torrt. Seg botten.
Vego: Tunn och mjuk botten som var lite seg.
4. Lilla Cleopatra
Kebab: Det visade sig vara kycklingkebab, vilket drog ner betyget. "Fina, fräscha grönsaker."
Vego: "Gott med mycket oregano och små paprikabitar gör det enklare att äta."
5. Pizzeria Marino
Kebab: "Är köttet ens färdigt?"
Vego: "Tomaten känns slajmig, som att äta snigel"