– Det är en jättebra plats att spela på. Det finns både gott om plats och är bra akustik, säger Agneta Klingberg, rektor på kulturskolan.
Totalt hålls tre konserter med tre olika ensembler: Stardust spelade på tisdagen den 28 mars, Raketblåset på onsdagen och Blåsstjärnorna på torsdagen. De tre grupperna är uppdelade främst efter ålder, där medlemmarna i Stardust är yngst med åldrar mellan 8–10 år. Agneta Klingberg berättar dock att gränserna är lite flytande beroende på vad som passar barnen.
– Det är den orkesterformen som vi har flest elever i just nu. Vi har jobbat hårt med att återväxten av blåsinstrument ska öka, säger rektorn.
Hon berättar också att konserterna brukar vara högt uppskattade av både deltagare och åhörare.
– Det kan dyka upp alla möjliga människor där som man absolut inte ser på våra konserter i vanliga fall, till exempel kompisars föräldrar som inte har en aning om att barnen spelar och så vidare. Det är väldigt roligt.
Blåsmusikkonserterna har flera år i rad varit tradition i resecentrum. Men långt innan resecentrum byggdes fanns en liknande tradition på Kulturskolan i Strängnäs.
– Det var nog för säkert 20 år sen nu, men då brukade skolans elever åka upp till Stockholm för att stå och spela på centralstationen för att locka stockholmare till Strängnäs, berättar Agneta Klingberg.
Vet du om de lyckades locka några till stiftsstaden?
– Jag har ingen aning, men det är en kul historia.