Snart dags för årets kallaste event

Om bara en dryg vecka är det dags för Strengnäs Tidnings årliga vårdopp. Tidningen har pratat med några av fjolårets deltagare för att se vad de känner inför årets upplaga.

Strängnäs 10 mars 2023 19:01

– Jag hoppas att det är fler som har lite rolig och spexig klädsel i år, säger Jenny Eklund som var med och badade under tidningens vårdoppspremiär.

Hon vinterbadar ofta, men tycker överlag att det hade varit kul om det fanns fler platser som underhölls just för vinterbad runt om i kommunen.

– Man skulle vilja ha något mer centralt i Strängnäs. Det är kämpigt att hugga fram egna hål om man inte är där frekvent.

undefined
Anita Burkevica säger att hon med 99,9 procents sannolikhet kommer att delta på vårdoppet även i år.

Anita Burkevica var en annan av fjolårets badare. 2021 hade hon som ambition att bada 300 dagar oavsett väder, och lyckades nästan med 294 baddagar. I år har hon dragit ner på tempot men hon ser ändå mycket fram emot att delta i tidningens vårdopp.

– Det var otroligt fint förra året och välbehövligt där på våren efter den mörka vintern. Man fick en härlig gemenskap och jag tror man hade kunnat få med sig en hel del vänner därifrån. Jag tror även de som bara var där för att titta fick en otrolig energi av att vara där, säger hon.

undefined
Strandbadet på Visholmen var välfyllt när uppskattningsvis 300 samlades.

I år är det den 19 mars som gäller med samling på Visholmens strand klockan 11.

Anita Burkevica vill tipsa alla förstagångsdoppare att ha med sig varmt ombyte eller badrock att värma sig med. Varm dryck och mat är också att rekommendera.

Vad är det med vinterbadande som lockar?

– Först måste man nog ha ett sinne av tok för att vilja bada kallt. Men när man väl är i tänker man inte på något annat, och även efteråt får man en jätteskön känsla i hela kroppen, säger Jenny Eklund.

undefined
Tidningens egna Albin Persson fick agera försökskanin i fjol inför premiären av Strengnäs Tidnings vårdopp. "Jag var nervös inför badet men när det väl var gjort kändes det uppfriskande. Jag kan absolut tänka mig att göra det igen", säger han.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa