Här tycker eleverna till om stadsparkens framtid

Elever från fem kommunala och fristående skolor delade med sig av sina synpunkter om Visholmens utformning till Strängnäs toppolitiker.

Strängnäs2014-05-26 18:02

Roliga aktiviteter och möjlighet att utöva flera sporter på Visholmen står på elevernas önskelista, när den centralt belägna halvön ska utvecklas till en multifunktionell stadspark. På måndagsförmiddagen träffade elevrepresentanter från Paulinska skolan, Thomasgymnasiet, Friskolan Asken, Europaskolan Rogge och Europaskolan Strängnäs kommunens styrande politiker för att diskutera Visholmens framtid.

De fyra kommunalråden Jens Persson (C), Fredrik Lundgren (FP), Tord Tjernström (S) och Terese Askerstedt (MP) promenerade först med eleverna på Visholmen. Därefter väntade fika och en diskussion i ett sammanträdesrum i kommunhuset.

– Det är viktigt att ni inte tror att allt det här kommer att bli av, sa Fredrik Lundgren och nickade mot den vita tavlan där Strängnäs kommuns lokala barnombudsman Helena Edvinsson skrivit upp elevernas önskemål.

– Men något ska vi nog kunna se till att göra i år. Ni ser ut att vara ambitiösa elever som förtjänar att få komma ut på Visholmen i sommar och göra något roligt, fortsatte han.

Beskedet till eleverna var att politikerna tar med sig synpunkterna i det fortsatta arbetet, och att de kan vänta sig en återkoppling från mötet under nästkommande vecka.

Eleverna fick också möjlighet att ställa frågor till politikerna. När Visholmenprojektet kommer vara färdigt var en fråga, som Jens Persson besvarade med att säga att mycket blir klart redan till sommaren men att en del saker kommer att dröja två år.

Hur det går i valet var en annan fråga från en elev. Politikerna kunde inte hålla sig från en del skryt och viss skämtsam pajkastning kring resultaten i Europaparlamentsvalet, innan Fredrik Lundgren berömde eleverna för deras samhällsengagemang:

– Det är jättebra att ni bryr er om valet. Ni får inte rösta ännu men ni kan påverka mamma och pappa att gå och rösta i höst. Det är jätteviktigt.

Fredrik Lundgren passade också på att fråga eleverna hur de arbetar med smarta telefoner och surfplattor i sina skolor. Det visade sig att det ser olika ut på de fem skolorna, somliga måste lämna in sin mobil i början av lektionen medan andra tillåts att använda telefonerna som hjälpmedel. Elever från de kommunala skolorna passade på att framföra önskemål om bättre datorer och bättre trådlöst nätverk på en del ställen.

– Vi skulle ha mer nytta av datorerna då, sa en av eleverna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om