Lokalen har stått tom i någon månad och för Gills Hollmér var det minst sagt snabba ryck.
– I sex år hade jag jobbat som kock på en restarang i centrala Västerås men blev av med arbetet på grund av corona. Så senaste halvåret hade jag inte haft något att göra när den här möjligheten plötsligt dök upp.
Tack vare en kompis i Strängnäs fick han nämligen vetskap om att Café Georges var ledigt.
– Jag arrenderar fiket av en tidigare ägare men hoppas kunna köpa loss det. Andra planer jag har är att söka tillstånd för öl och vin samt at bygga ut köket. Husmanskost skulle kunna bli aktuellt.
Ännu så länge finns det bland annat pastarätter och smörgåsar på menyn.
– Till att börja med jobbar jag ensam. Men under lunchtid kommer det nog att behövas någon mer här, särskilt om vaccinet ger resultat och folk vågar gå ut i större utsträckning, säger Visbyfödde Gillis Hollmér som har för avsikt att inom kort flytta från Västmanland till Strängnäs.
Café Georges smygöppnade på nytt i lördags, den 24 april.
– Första dagen hade jag 30 gäster. Det var helt okej, säger gotlänningen.
Hur är känslan så här i början?
– Nervöst, men jag ser med tillförsikt på framtiden. Stället har potential. Jag tror stenhårt på verksamheten.
Successivt ska lokalen fräschas upp invändigt. På uteserveringen syns redan att någonting hänt.
– Det är bra att den finns då ser folk att vi har öppet, säger Gillis Hollmér.