Kvinna försvunnen – polisen ber allmänheten om hjälp

Under lördagen försvann en kvinna från centrala Strängnäs. Nu ber polisen allmänheten om hjälp för att hitta henne. "Vi vill ha fler ögon som letar", säger polisens presstalesperson Johan Wallin.

Strängnäs2023-07-23 13:31

Kvinnan, som är 80-årsåldern, försvann från ett äldreboende till fots i centrala Strängnäs vid lunchtid på lördagen. Nu, drygt ett dygn senare, ber polisen allmänheten om hjälp, i ett inlägg på Facebook.

– Det gör vi titt som tätt, just för att vi vill få fler ögon som letar, säger polisens presstalesperson Johan Wallin.

Kollegan Mikael Larsson förklarar anledningen bakom efterlysningen på Facebook:

– Hon har en hälsa som gör oss extra oroliga över att hon inte kommit till rätta, därför hoppas vi att allmänheten ska kunna hjälpa oss genom att hålla sina ögon och öron öppna.

– När vi letar efter försvunna personer utgår vi ifrån "hotspots", platser som den försvunna tyr sig till. Det kan vara ett promenadstråk, en parkbänk eller en gravplats. Nu har vi sökt vid alla platser där hon kan tänkas vara, och är utelämnade till uppgifter från allmänheten, säger Mikael Larsson.

I Facebook-inlägget beskrivs kvinnan som att hon "kan upplevas vara förvirrad", och om man har information eller iakttagelser som kan vara av värde för polisen, ombeds man ringa 114 14.

Under söndagskvällen kallades in polishelikopter in för att delta i sökandet. Vid 22-tiden kunde den ses flyga över Strängnäs. En hundpatrull och en vanlig patrull deltog också i sökandet på marken.

– Vi kommer hålla i det här en bra stund framöver. Nätterna är ju trots allt relativt ljusa än så länge, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i region öst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!