Maria, 54, ny butikschef på Bernhardssons Möbler

Bernhardssons Möbler har både byggt om och förnyat sitt sortiment sedan ägarbytet 2019. I april får den anrika möbelbutiken ny chef i form av Maria Nordberg, 54.

Maria Nordberg tycker möbelbutikens produkter bör ses och provas på plats.

Maria Nordberg tycker möbelbutikens produkter bör ses och provas på plats.

Foto: Joachim Sorbe

Strängnäs2022-02-19 19:47

– Jag brinner för att göra affärer och hitta optimala kundlösningar, säger Maria Nordberg. 

Hon har sedan 2019 jobbat en andra vända på företaget och är ställföreträdande butikschef. Den nuvarande butikschefen Henrik Croner går i pension efter att ha varit verksam i företaget i 44 år.

– Jag har nog haft de flesta uppgifterna man kan ha innanför väggarna. Jag tycker det har varit både roligt och intressant med möbler, affärer och att ha kontakt med kunderna som man i vissa fall har fått glädjen att se återkomma i generationer, säger Henrik Croner.

Maria är utbildad textilingenjör och har ett stort kunnande och intresse för textil, möbler, inredning och konfektion. Hon har arbetat hela sin yrkeskarriär i branschen. Hon jobbade tidigare på Bernhardssons mellan 2007 och 2015 med bland annat inköp och försäljning. 

– Jag har jobbat i många stora Stockholmsföretag tills vi valde att flytta ut till Mariefred för 20 år sedan.

undefined
Henrik Croner visar det nya kundvarvet som ger en tydligare rumsupplevelse än tidigare.

Bernhardssons Möbler bytte 2019 ägare då Jan Bernhardsson, son till företagets grundare Seth Bernhardsson, sålde företaget och fastigheten till Kilenkrysset Sweden med vd Annika Persson. Möbelföretaget flyttade till dess nuvarande plats på Mästarvägen 4 i början av 70-talet. Rörelsen startades 1956 och var då lokaliserad till centrum. Sedan ägarbytet 2019 har fastigheten genomgått en stor renovering.

– Hela fastigheten har moderniserats utifrån och in. Vi har investerat i ett nytt affärssystem och en ny hemsida med E-handel. Vi har flyttat ett antal avdelningar och byggt ett nytt kundvarv som ger en tydligare rumsupplevelse än tidigare. Dessutom har vi satt in ett nytt belysningsundertak med LED-ljusplattor som är energibesparande och ger ett varmare sken. Hela fastigheten har därutöver fått en ny ventilationsanläggning som ger ett behagligt inomhusklimat, säger Henrik.

Svenska Hem har centrala avtal med leverantörer som presenterar ett noga utvalt och prisvärt sortiment. Produkterna ifrån Svenska Hem kompletterar Bernhardssons övriga sortiment som består av ett varierat utbud av möbler från kända varumärken. 

– Det är trevligt när kunderna ser fördelarna med en inhemsk eller skandinavisk produktion både utifrån ett miljö- respektive kvalitetsperspektiv. Den traditionella handeln genomgår sedan ett tag en stark förändringsprocess. Det kan nog alla som besöker en stadskärnorna i Eskilstuna och Strängnäs se, det glesnar i butiksleden. Vi hör dagligen uppskattande ord ifrån kunder som gläds åt att vi finns kvar, säger Maria.

undefined
Maria Nordberg på Bernhardssons Möbler som har ett varierat utbud av möbler från kända varumärken.

Bernhardssons har märkt att en del kunder avstått från att komma till butiken under pandemin. Tiden har utnyttjats till den stora ombyggnationen. Trots det har försäljningen faktiskt ökat. Förra året uppgick den till 23 miljoner kronor, en ökning med 21 procent jämfört med året innan. En trend är att kunderna i spåret av pandemin värnar mer om hemmiljön.

– Det ska vara trivsamt och fint. Vi är mer hemma och många jobbar även hemma i dag så det är viktigt att man får det att fungera för alla i hushållet, säger Maria.

– Jag tycker våra produkter bör ses och provas på plats. Vi önskar att våra kunder, såväl privata som företag, besöker oss så vi kan hjälpas åt att skapa en vacker och funktionell hemmiljö.

Företaget har tio anställda. Bernhardssons Möbler kommer att anställa ytterligare personal i år.

– Vi söker både säljare och inköpsadministratör, avslutar Henrik.

undefined
Fåtölj Häggbom, som har utsetts till världens skönaste fåtölj, ritades av Carl Malmsten 1951. Tillverkningen sker enligt hantverksmässiga principer.
Bernhardssons Möbler

Säljytan uppgår till 5 500 kvadratmeter. 

Företaget har tio anställda. Henrik Croner är butikschef sedan 2019. I april tar Maria Nordberg över den rollen när Henrik går i pension. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!