Det har gått flera år sedan Indian house på Storgatan i centrala Strängnäs stängde. Sedan dess har utbudet av indisk mat i stiftsstaden varit lika med noll.
Fram tills nu.
Tidningen besökte nyöppnade Wheat and meat på Annebergsvägen vid rondellen Kilenvägen/Larmvägen/Mariefredsvägen, strax innan restaurangen skulle ha sin invigning på måndagen. Trots att lunchbuffén inte officiellt öppnat än hade gästerna redan börjat slå sig ner vid borden och hälsa på och gratulera restaurangens ägare Amoon Khan på vägen in.
Han har tidigare jobbat ett antal år inom restaurangbranschen, mer specifikt som biträdande restaurangchef på McDonalds, efter gymnasiet. Närmast i tid i karriärslivet har varit som ägare av en limousinfirma. Men passionen har alltid legat i matlagningen.
– Målet efter gymnasiet var att starta en egen restaurang så småningom, men det har tagit tid.
Hur känns det när den äntligen är på plats?
– Det känns bra. Vi är taggade och hoppas att Strängnäsborna gillar indisk mat.
Vad har ni fått för respons när ni annonserat ut att ni ska öppna?
– Det är flera som sagt att de tycker att det är kul att någon ska öppna indiskt.
Har det känts som att folk har saknat det?
– Ja, jag tycker det. Jag känner grannen här på andra sidan vägen, Father's house. När vi höll på att starta var det flera som kom förbi därifrån och sa att det var på tiden att det öppnade något indiskt.
Själv blev han lite förvånad när han fick höra att det inte fanns en enda indisk restaurang i hela kommunen.
– Men det gjorde mig också ännu mer taggad!
Amoon Khan kommer att vara den som de facto driver restaurangen och ordnar med maten. Både fru och övriga familjemedlemmar kommer dock att hjälpa till på olika sätt.
Restaurangen kommer att hålla öppet under lunch timmarna måndag till lördag initialt. Senare är det tänkt att även vara kvällsöppet.
Fokus kommer att ligga på det indiska köket, med inslag från det pakistanska. Amoon Khan berättar att det är främst kryddorna som skiljer sig åt mellan de två grannländernas rätter.
– Det som skiljer är på vilket sätt man använder kryddorna. Köttet också, medan grönsakerna är nästan samma. Men vi kommer även att köra lite hamburgare och indiskinspirerad pizza. Och shishkebab – det hittar man inte så ofta på buffé annars, säger han.