Packa kläder och mat – Postnord levererar hjälpen

Konserver, hygienartiklar och kläder. Fyll en box med 20 kilo av förnödenheter till Ukraina – och Postnord betalar leveransen. "Det är bra att alla företag hjälper till", säger 17-åriga Leo Hjertonsson.

Nu möjliggör Postnord för privatpersoner att skicka förnödenheter till Ukraina – gratis. Mariefredsbon Leo Hjertonsson, 17, tycker att idén är bra men säger att han kommer att hjälpa behövande på andra sätt.

Nu möjliggör Postnord för privatpersoner att skicka förnödenheter till Ukraina – gratis. Mariefredsbon Leo Hjertonsson, 17, tycker att idén är bra men säger att han kommer att hjälpa behövande på andra sätt.

Foto: Fanny Lindblad

Strängnäs2022-03-30 20:47

Från och med onsdagen 30 mars kan alla som vill skicka exempelvis konserver, kläder och hygienartiklar till krigets Ukraina, göra det gratis genom Postnord.

Du lämnar in ett paket på max 20 kilo till Postnords företagscenter. Sedan transporteras paketen till Polen och därifrån kör ukrainska posten in hjälpen till medborgare som är kvar inne i Ukraina. 

– Vi har fått en förfrågan från posten i Ukraina att samla in och transportera nödhjälp till det ukrainska folket. De har också själva kommit med förslag på förnödenheter som de är i behov av och som de gärna skulle se paketerade i den här nödhjälpen, säger Agnes Carlsson, produktionsdirektör för Postnord Sverige, till Ekot.

undefined
"Det är jättebra att det är gratis", säger Pia Trollestad, 66 och Agneta Thente, 68, fyller i: "Jag tror att man lättare tar tag i att lämna saker."

Det som efterfrågas är bland annat:

Mat i form av konservburkar, torr pasta, energibars och kaffe.

Hela och rena kläder, främst underställ, vantar och regnkläder.

Hela och rena hushållsprodukter, helst sovsäckar, kuddar, täcken, soppåsar och termiska muggar.

Hygienprodukter som tandborstar och bindor samt medicinprodukter. 

– Det är bra att man hjälper till så mycket man kan, tycker Mariefredsbon Leo Hjertonsson, 17.

Däremot kommer han inte att skicka något paket. 

– Jag hjälper till på andra sätt. Jag tror att det är lättare att hjälpa de som kommer till Strängnäs eller att skänka pengar.

Paketets innehåll ska framgå på utsidan och paketen kan lämnas endast till företagscentret och inte till ombud. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!