Bröder öppnar krog – vill ta StrĂ€ngnĂ€sborna med storm

BĂ„da har arbetat mĂ„nga Ă„r i restaurangbranschen. Men inte tillsammans. Nu Ă€r det dock dags – bröderna Mena Gadalla och Beshay Gadalla, med rötterna i Egypten, satsar italienskt i StrĂ€ngnĂ€s.

La Carbonara trattoria Àr redo för sina första gÀster. Den italienska krogen öppnar preliminÀrt den 19 april. Mena Gadalla (till vÀnster) driver stÀllet och lillebror Beshay Gadalla Àr ansvarig för köket.

La Carbonara trattoria Àr redo för sina första gÀster. Den italienska krogen öppnar preliminÀrt den 19 april. Mena Gadalla (till vÀnster) driver stÀllet och lillebror Beshay Gadalla Àr ansvarig för köket.

Foto: Lars Kilström

StrÀngnÀs2024-04-15 06:02
  • Bröderna Mena och Beshay Gadalla, med bakgrund i restaurangbranschen och ursprung frĂ„n Egypten, öppnar en italiensk restaurang, La Carbonara Trattoria, i StrĂ€ngnĂ€s den 19 april.
  • Restaurangen kommer att vara öppen sju dagar i veckan och servera italienska rĂ€tter som pizza och pasta, med en nĂ„got annorlunda meny under lunchtid.
  • Bröderna tror att deras koncept kommer att kĂ€nnas nytt för StrĂ€ngnĂ€sborna och ser fram emot att introducera dem till deras mat. De har redan anstĂ€llt personal och planerar att ansöka om alkoholtillstĂ„nd.

– MĂ„let Ă€r att öppna den 19 april, det blir frĂ€scha rĂ€tter, sĂ€ger Beshay Gadalla som Ă€r lillebror och köksansvarig.

Den fyra Är Àldre Mena Gadalla stÄr som Àgare av La Carbonara trattoria.

– Det namnet Ă€r vi jĂ€ttenöjda med, sĂ€ger Gadalla den yngre.

Vi sitter i lokalerna pÄ Eskilsgatan som tidigare bland annat inhyst Den vita elefanten, Tuben deli och Sushi boat.

– Vi sĂ„g pĂ„ Blocket att lokalen var till salu. Sen gick det vĂ€ldigt snabbt, berĂ€ttar Mena Gadalla som bor med sin familj i SödertĂ€lje dĂ€r han Ă€ven arbetat.

Mena Gadalla och Beshay Gadalla ser fram emot att överraska StrÀngnÀsborna med sin satsning pÄ La Carbonara trattoria. "Det blir annorlunda", sÀger Beshay.
Mena Gadalla och Beshay Gadalla ser fram emot att överraska StrÀngnÀsborna med sin satsning pÄ La Carbonara trattoria. "Det blir annorlunda", sÀger Beshay.

Beshay Gadalla jobbade fram till nyligen pĂ„ Östermalm, Ă€r bosatt i Solna och singel – enligt egen utsago.

– Det stĂ€mmer inte. Jag tror han har en tjej, sĂ€ger Mena Gadalla och skrattar.

Bröderna kom till Sverige 2015.

– Stora delar av familjen finns hĂ€r. NĂ€stan alla jobbar med restaurang. Jag sa till brorsan – varför gör vi inte nĂ„got tillsammans, berĂ€ttar Beshay Gadalla.

Till Heimstadens lokal pÄ Eskilsgatan, som inomhus har plats för cirka 50 matgÀster, fick de nycklarna i början av mars.

Skyltar har funnits pÄ plats en tid och nu Àr alltsÄ premiÀren nÀra förestÄende.

Den tidigare fotografen Beshay Gadalla arbetar numera i restaurangbranschen men intresset för kameran bestÄr. Han Àlskar att fotografera matrÀtter.
Den tidigare fotografen Beshay Gadalla arbetar numera i restaurangbranschen men intresset för kameran bestÄr. Han Àlskar att fotografera matrÀtter.

– Vi kĂ€nner inga mĂ€nniskor i StrĂ€ngnĂ€s, men grannarna har varit bĂ„de trevliga och visat intresse, sĂ€ger Mena Gadalla.

– I Stockholm Ă€r det ingen som bryr sig, inflikar hans bror.

La carbonara trattoria hÄller öppet sju dagar i veckan, Àven under lunchtid.

– Men pĂ„ luncherna blir menyn lite annorlunda, vi satsar pĂ„ till exempel lasagne och osso buco dĂ„, sĂ€ger Beshay Gadalla.

Annars ligger fokus pÄ pizzor pÄ napolitanskt vis, en specifik ugn Àr inhandlad.

"HÀr i ugnen tillagas pizzerior pÄ napolitanskt vis", berÀttar Àgaren Mena Gadalla.
"HÀr i ugnen tillagas pizzerior pÄ napolitanskt vis", berÀttar Àgaren Mena Gadalla.

NÀr det gÀller pastan utlovar Beshay Gadalla fÀrskvaror:

– Vi har en bra leverantör med italienskt ursprung i Stockholm.

– VĂ„rt koncept kommer att kĂ€nnas annorlunda för StrĂ€ngnĂ€sborna, tillĂ€gger han.

Personal?

– Utöver oss blir det tre till. Vi har redan anstĂ€llt en pizzabagare och en tjej som ska jobba hĂ€r under luncherna.

Kommer det att serveras alkohol?

– Inte till en början. Allt har gĂ„tt sĂ„ fort, vi ska ansöka om tillstĂ„nd men man behöver Ă€ven gĂ„ en kurs i Ă€mnet.

"Detta Àr prosciutto inte skinka", betonar finsmakaren Beshay Gadalla som alltsÄ redan har lite matvaror pÄ plats.
"Detta Àr prosciutto inte skinka", betonar finsmakaren Beshay Gadalla som alltsÄ redan har lite matvaror pÄ plats.

PÄ trottoaren utanför krogen kommer det att finnas tre bord för dem som vill avnjuta sin mat i friska luften.

Till sist undrar vi varför delen nÀrmast disken ser ut som en fotostudio.

– I Egypten arbetade jag som fotograf. Intresset finns kvar och jag Ă€lskar att fotografera maten vi lagar, berĂ€ttar Mena Gadalla.

Trattoria

Trattoria (med betoning pÄ i) Àr ett italienskt matstÀlle, nÀrmast ett vÀrdshus eller taverna. JÀmfört med en ristorante Àr en trattoria inte sÄ formell, med en avslappnad betjÀning, inga fint utskrivna menyer och viner som ofta serveras ur kanna snarare Àn frÄn flaska.

KĂ€lla: Wikipedia

Karta: Eskilsgatan
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!