â MĂ„let Ă€r att öppna den 19 april, det blir frĂ€scha rĂ€tter, sĂ€ger Beshay Gadalla som Ă€r lillebror och köksansvarig.
Den fyra Är Àldre Mena Gadalla stÄr som Àgare av La Carbonara trattoria.
â Det namnet Ă€r vi jĂ€ttenöjda med, sĂ€ger Gadalla den yngre.
Vi sitter i lokalerna pÄ Eskilsgatan som tidigare bland annat inhyst Den vita elefanten, Tuben deli och Sushi boat.
â Vi sĂ„g pĂ„ Blocket att lokalen var till salu. Sen gick det vĂ€ldigt snabbt, berĂ€ttar Mena Gadalla som bor med sin familj i SödertĂ€lje dĂ€r han Ă€ven arbetat.
Beshay Gadalla jobbade fram till nyligen pĂ„ Ăstermalm, Ă€r bosatt i Solna och singel â enligt egen utsago.
â Det stĂ€mmer inte. Jag tror han har en tjej, sĂ€ger Mena Gadalla och skrattar.
Bröderna kom till Sverige 2015.
â Stora delar av familjen finns hĂ€r. NĂ€stan alla jobbar med restaurang. Jag sa till brorsan â varför gör vi inte nĂ„got tillsammans, berĂ€ttar Beshay Gadalla.
Till Heimstadens lokal pÄ Eskilsgatan, som inomhus har plats för cirka 50 matgÀster, fick de nycklarna i början av mars.
Skyltar har funnits pÄ plats en tid och nu Àr alltsÄ premiÀren nÀra förestÄende.
â Vi kĂ€nner inga mĂ€nniskor i StrĂ€ngnĂ€s, men grannarna har varit bĂ„de trevliga och visat intresse, sĂ€ger Mena Gadalla.
â I Stockholm Ă€r det ingen som bryr sig, inflikar hans bror.
La carbonara trattoria hÄller öppet sju dagar i veckan, Àven under lunchtid.
â Men pĂ„ luncherna blir menyn lite annorlunda, vi satsar pĂ„ till exempel lasagne och osso buco dĂ„, sĂ€ger Beshay Gadalla.
Annars ligger fokus pÄ pizzor pÄ napolitanskt vis, en specifik ugn Àr inhandlad.
NÀr det gÀller pastan utlovar Beshay Gadalla fÀrskvaror:
â Vi har en bra leverantör med italienskt ursprung i Stockholm.
â VĂ„rt koncept kommer att kĂ€nnas annorlunda för StrĂ€ngnĂ€sborna, tillĂ€gger han.
Personal?
â Utöver oss blir det tre till. Vi har redan anstĂ€llt en pizzabagare och en tjej som ska jobba hĂ€r under luncherna.
Kommer det att serveras alkohol?
â Inte till en början. Allt har gĂ„tt sĂ„ fort, vi ska ansöka om tillstĂ„nd men man behöver Ă€ven gĂ„ en kurs i Ă€mnet.
PÄ trottoaren utanför krogen kommer det att finnas tre bord för dem som vill avnjuta sin mat i friska luften.
Till sist undrar vi varför delen nÀrmast disken ser ut som en fotostudio.
â I Egypten arbetade jag som fotograf. Intresset finns kvar och jag Ă€lskar att fotografera maten vi lagar, berĂ€ttar Mena Gadalla.