Hon blir förvånad när hon hör talas om att två järvar hittats påkörda i Strängnästrakten det senaste året.
– Det är inte särskilt vanligt med järvar så här långt söderut. De flesta håller till betydligt längre norrut, i Dalarna och Hälsingland närmast, säger hon.
Vad som kan ha fått järvarna att ge sig ut på vandring till Sörmland vet hon inte.
– Det är jättesvårt att svara på. Förmodligen handlar det om unga djur.
Hon berättar att järven tidigare var vanligare i södra Sverige, men minskade i antal och försvann helt från vissa platser eftersom den jagades av människor. Den förökar sig dessutom väldigt långsamt. En järv får inte ungar varje år, och kullarna är inte så stora. Det är också hög dödlighet på järvungar, de dödas bland annat av andra järvar.
– Men de senaste åren vet jag att järvar har varit på besök i Örebro län och Västmanlands län. Så det är inte omöjligt att de är på väg tillbaka, säger Linda Törngren.
Någon hysteri i stil med den som vargar orsakar när de sprider sig i landet tror hon inte att järvarna kommer att väcka, om de väljer att slå sig ner på riktigt. Vuxna järvar kan förvisso fälla renar, men när de inte lever i fjällen äter de mest kadaver och mindre däggdjur.
– De stör nog inte så mycket. Järvar lever inte i flock som vargarna gör, utan ensamma. De är inte så aktiva dagtid utan mest i skymningen, och det är väldigt ovanligt att man ser dem överhuvudtaget, säger Linda Törngren.
Den 11 april 2015 påträffades den första järven vid Läggesta. Det djur som hittades vid Biskopskvarn i fredags väntar fortfarande på att bli undersökt av Statens veterinärmedicinska anstalt, men är enligt polisen en järv.