Klart: Väskförbud under Sommarfest i Strängnäs den 7 juni

Det blir väskförbud under Sommarfest i Strängnäs den 7 juni, meddelar Strängnäs kommun på sin hemsida. Johanna Nyberg, projektledare i kommunen, poängterar att förbudet endast gäller under konsertkvällen och inte under motionsloppen den 6 juni och 7.

Bilder från när Sommarfest firades i Strängnäs 2023.

Bilder från när Sommarfest firades i Strängnäs 2023.

Foto: Malin Johansson

Strängnäs2024-06-03 14:29

Under Sommarfest den 7 juni kommer det att införas ett väskförbud på festivalområdet på Visholmen mellan klockan 15–00, beskedet kom under måndagen. 

– Det är polisen som har bestämt det, säger Johanna Nyberg, projektledare på kommunen.

Bakgrunden till detta beslut är den höjda terrorhotsnivån som gäller i hela landet sedan förra året.

Tidningen har tidigare skrivit om säkerhetsarbetet och att kommunen helst inte velat ha ett väskförbud. Men det kommer att vara tillåtet att ta med väska under loppet Strängnäs 500 den 6 juni.

Även till Strängnäs 500:s Rulla och rusa-lopp, som går dagen efter, får deltagare ta med sig väska in på området eftersom loppet startar före klockan 15.

Hur kommer det sig att det blir ett förbud bara ena dagen?

– Det är för att vi bara har området på Visholmen inhägnat en dag. 

För besökare finns det möjlighet att lämna in sin väska kostnadsfritt i ett bevakat tält utanför festivalområdet. Max en väska per person för att väskinlämningen ska fungera för så många som möjligt. Efter inlämning får besökare bara ta med sig det som ryms i fickorna. 

Undantag för väskförbudet den 7 juni gäller för personer som behöver en väska av medicinska skäl eller en skötväska. Mer information finns på kommunens hemsida som uppdateras allt eftersom.

Sedan november 2023 gäller väskförbud vid större arrangemang och det är polisen som avgör om det blir ett förbud eller inte.

Karta: Visholmen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!