Vi träffar henne tillsammans med två riktiga veteraner på området deltidsbrandmän, Rolf Fredriksson och Lasse Lundin.
– Jag är 67 år men har inga planer på att sluta, säger Lasse Lundin, som även är fackligt ombud.
Camilla Dahlén har redan haft en annons ute i tidningen. Den gav inte mer än två svar.
Helt klart är att deltidsstyrkan måste förnyas och breddas.
– Varje arbetslag består av fem personer. Som det varit på slutet har vi inte alltid lyckats få ihop det utan tvingats låna in någon som arbetar heltid här eller en deltidsbrandman från Åker, berättar räddningschefen.
Både Lasse Lundin och Rolf Fredriksson startade sina karriärer inom räddningstjänsten i slutet av 1980-talet.
– I början var det delvis för att dryga ut inkomsterna eftersom jag hade småbarn. Det fanns många bekanta från min dåvarande arbetsgivare A-betong som jobbade här, liksom folk jag kände genom idrotten. Sedan såg jag en "blaffa" i tidningen och sökte, säger den förre hockeyprofilen Rolf Fredriksson.
Vad är tjusningen med ditt extraknäck?
– Jag tycker det är ett spännande och intressant jobb, att hjälpa människor som råkat illa ut.
– Dessutom är det sätt att hålla sig i form. Jag är ofta här och tränar – även veckor när jag inte är schemalagd. Får jag säga en sak till? Den som kör brandbil brukar bli populär bland barnbarnen ...
Vad arbetar du med annars?
– Produktionsplanering.
Lasse Lundin jobbar för övrigt som fastighetsskötare
En deltidsbrandman befinner sig i beredskap dygnet-runt var tredje vecka.
Vid händelse av larm måste personen i fråga kunna ta sig till högkvarteret vid Kilenkrysset inom loppet av åtta minuter.
– Helst ska du ha hunnit sätta dig i brandbilen också, poängterar Lasse Lundin.
– Det brukar aldrig vara några problem att hinna hit. Jag har faktiskt sprungit till stationen från golfbanan, med full utrustning, på mindre än åtta minuter, berättar Rolf Fredriksson.
Camilla Dahlén:
– Du får inte vara ensam med barnen eller gå en långpromenad med hunden, utan måste direkt kunna släppa det du håller på med.
Att sitta på krogen är väl inte att rekommendera?
– Nej, det vore dumt.
Givetvis gäller det att ha en förstående arbetsgivare.
– Vissa är oroliga. Men statistiken säger att en deltidsbrandman bara försvinner iväg i snitt 20 timmar per år dagtid, säger Camilla Dahlén.
Lasse Lundin:
– Vissa veckor kan det handla om noll larm, andra om fem. Men över fem är ovanligt.
Räddningstjänsten kommer att sätta ut ytterligare någon annons om deltidsbrandmän. Ansökningstiden går ur den 4 september. Alla som antas får gå en tvåveckors introduktionsutbildning.
– Du behöver inte vara extremt tränad eller elitidrottare för att få börja, det räcker med att du vill hålla igång kroppen. Dessutom gör du en samhällsinsats. Här jobbar "vanliga" människor som lärare och elektriker, förklarar Camilla Dahlén.
Enligt henne gäller problemen bara Strängnäs. Åkers styckebruk och Mariefred har just nu tillräckligt med deltidspersonal.