I Är Àr det 15 Är sedan restaurangen pÄ Hornuddens trÀdgÄrd öppnade.
â Det roligaste har varit utvecklingsbiten och alla mĂ€nniskor vi möter. BĂ„de dem vi jobbar med och gĂ€ster. Det ger energi, sĂ€ger Karin Sjöstedt som driver verksamheten tillsammans med maken Mats Sjöstedt.
Hornuddens profil Àr hÄllbarhet.
â Man kan inte slĂ€nga grejer. NĂ€r vi anstĂ€llt kockar har det varit viktigt att vi har haft samma tĂ€nk nĂ€r det gĂ€ller hĂ„llbarhet och att det som köps in Ă€r ekologiskt.
Jubileet kommer att firas med att Hornuddens ekocafé, som lades ner för nÄgra Är sedan, poppar upp och Äterkommer under lördag och söndag.
Dessutom hÄlls pÄ lördagen en sjurÀttersmiddag, som mÄste bokas innan, och som ska lagas av tre tidigare kockar pÄ Hornudden, Johan Sjöstedt, Magnus Lundström, Gustaf Kyhlberg och restaurangens nuvarande kock Oskar Nyström.
Det brukar ju heta ju fler kockar, desto sÀmre soppa.
Hur blir det att vara fyra kockar i köket?
â Det kommer bli jĂ€ttebra. Alla har en egen grund men har ocksĂ„ en förstĂ„else för Hornudden. Alla Ă€r taggade pĂ„ att komma tillbaka. Det blir en hyllning till Hornuddens 15 Ă„r, sĂ€ger Johan Sjöstedt, som förutom att ha arbetat som kock pĂ„ Hornudden ocksĂ„ Ă€r son till Karin och Mats Sjöstedt.
Kan du avslöja nÄgot frÄn menyn?
â Det blir nĂ„gra av vĂ„ra klassiska rĂ€tter med en utveckling. Det kommer bland annat att servers sörmlĂ€ndsk gris och göskind. Det blir ocksĂ„ mycket fokus pĂ„ primörer som rabarber och jordgubbar frĂ„n gĂ„rden.