Ju fler kockar desto bÀttre mat tycker Hornudden

I helgen ska Hornuddens restaurangs 15-Ärsjubileum firas. DÄ ÄtervÀnder tidigare kockar och lagar en sjurÀtters meny. "Alla Àr taggade pÄ att komma tillbaka", sÀger Johan Sjöstedt, en av kockarna.

"Det roligaste har varit utvecklingsbiten och alla mÀnniskor vi möter. En utmaning har varit att fÄ ekonomi i verksamheten under en kort sÀsong", sÀger Karin Sjöstedt som driver Hornuddens TrÀdgÄrd med maken Mats Sjöstedt.

"Det roligaste har varit utvecklingsbiten och alla mÀnniskor vi möter. En utmaning har varit att fÄ ekonomi i verksamheten under en kort sÀsong", sÀger Karin Sjöstedt som driver Hornuddens TrÀdgÄrd med maken Mats Sjöstedt.

Foto: Anna HĂŒbsch

StrÀngnÀs2024-06-04 21:02

I Är Àr det 15 Är sedan restaurangen pÄ Hornuddens trÀdgÄrd öppnade.

– Det roligaste har varit utvecklingsbiten och alla mĂ€nniskor vi möter. BĂ„de dem vi jobbar med och gĂ€ster. Det ger energi, sĂ€ger Karin Sjöstedt som driver verksamheten tillsammans med maken Mats Sjöstedt.

Hornuddens profil Àr hÄllbarhet.

– Man kan inte slĂ€nga grejer. NĂ€r vi anstĂ€llt kockar har det varit viktigt att vi har haft samma tĂ€nk nĂ€r det gĂ€ller hĂ„llbarhet och att det som köps in Ă€r ekologiskt.

Jubileet kommer att firas med att Hornuddens ekocafé, som lades ner för nÄgra Är sedan, poppar upp och Äterkommer under lördag och söndag.

undefined
Oskar Nyström, nuvarande kock pÄ Hornudden, Àr en av dem som lagar sjurÀttersmenyn pÄ lördag.

Dessutom hÄlls pÄ lördagen en sjurÀttersmiddag, som mÄste bokas innan, och som ska lagas av tre tidigare kockar pÄ Hornudden, Johan Sjöstedt, Magnus Lundström, Gustaf Kyhlberg och restaurangens nuvarande kock Oskar Nyström.

Det brukar ju heta ju fler kockar, desto sÀmre soppa.

Hur blir det att vara fyra kockar i köket?

– Det kommer bli jĂ€ttebra. Alla har en egen grund men har ocksĂ„ en förstĂ„else för Hornudden. Alla Ă€r taggade pĂ„ att komma tillbaka. Det blir en hyllning till Hornuddens 15 Ă„r, sĂ€ger Johan Sjöstedt, som förutom att ha arbetat som kock pĂ„ Hornudden ocksĂ„ Ă€r son till Karin och Mats Sjöstedt.

undefined
Johan Sjöstedt, tidigare kock pÄ Hornudden och numera cidermakare och en av Pomologiks grundare.

Kan du avslöja nÄgot frÄn menyn?

– Det blir nĂ„gra av vĂ„ra klassiska rĂ€tter med en utveckling. Det kommer bland annat att servers sörmlĂ€ndsk gris och göskind. Det blir ocksĂ„ mycket fokus pĂ„ primörer som rabarber och jordgubbar frĂ„n gĂ„rden.

Karta: Hornuddens trÀdgÄrd
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!