Det ligger en bunt färska kulturprogram på bordet framför intendent Ismo Railisson. Han och kollegorna Annika Busch Palm, kultursamordnare, och Gerard Adamse, bibliotekschef, presenterar över 100 programpunkter.
— Programmet minskar i Multeum men ökar på kommundelsbiblioteken, säger Ismo Railisson.
— Vi är jättenöjda, programmet är både dynamiskt och idylliskt, säger Gerard Adamse.
— Ja, men det är inte bara idyll, säger Annika Busch Palm, och lyfter fram några av de punkter med globalt perspektiv som när docent Birgitta Rubensson berättar om sina upplevelser i Palestina.
Författaren Folke Schimanski talar om andra världskriget onsdag den 29 januari och en av många fredagsluncher handlar om skotsk litteratur och whiskey.
I år görs en kraftsamling för att nå ut med kulturprogrammet som bland annat har delats ut direkt i handen på flanörer i centrum.
— På stan får vi glada tillrop men träffar också många som inte besöker Multeum. Där har vi en utmaning, säger Ismo Railisson.
Den kanske svåraste gruppen att locka är ungdomar. Enligt Ismo Railisson är musiken viktig och en enande kraft inom ungdomskulturen. Men de musikaliska inslagen har minskat i Multeum, en viktig orsak är att nya Paulinska konsertsalen är klar. På biblioteket i Åkers Styckebruk, där musikintresset frodas, tar musiken större plats jämfört med Multeum.
Multeum har trots allt ett ess i ärmen. Rapparen Petter kommer på besök onsdag den 5 mars.
— Han ska prata om sin nya bok, 16 rader, och om sina skrivsvårigheter som han har trots att han arbetar med språket, säger Ismo Railisson.
För utom att nå unga så görs också ansträngningar för att en stor del av programmet ska läggas i biblioteken i Åkers Styckebruk, Stallarholmen och Mariefred.
— När det gäller evenemang på kommundelsbiblioteken är samarbetet viktigt med lokala föreningar som studieförbund, teaterföreningar och trädgårdsföreningar. De känner den lokala publiken, säger Annika Busch Palm.