Händelsen, som egentligen var en kedja av händelser som slutade i tingsrätten, startade den 19 juli förra året. Den åtalade Strängnäskvinnan uppgav i rätten hur hon och hennes partner körde in i Nabbviken med båten för att lägga till vid en kaj. Enligt kvinnan stannade de framför kajen för att lägga i en stege. Då fastnade båten i en annan båts ankarlina. På något vis fick då kvinnan i en växel så att båten stegrade sig och for rakt in i bryggan. Mannen ombord började leta i motorutrymmet för ett sätt att få ur växeln, kvinnan stod bara och höll i sig. Mannen skar sig i foten och började blöda innan slutligen lugnet la sig över den kaotiska scenen.
Vittnen kontaktade polisen om båten som stod uppkörd på kajen.
Polis kom till platsen och fick uppfattningen att båda ombord var berusade. Kvinnan, som på plats uppgav för polisen att hon hade kört båten, hade 0,8 milligram alkohol i utandningsluften efter att ha druckit ömsom vin ömsom whisky.
Det motsvarar grovt sjöfylleri vilket åklagaren yrkade på att kvinnan skulle dömas för. Men grovt sjöfylleri gäller bara på båtar som är minst tio meter långa. Att den aktuella båten skulle vara så lång ansåg rätten att åklagaren saknade bevis för. Det hjälpte inte att en av poliserna hade antecknat att mannen direkt efter händelsen uppgav att båten var elva meter lång. Åtalet ogillades och kvinnan slipper straff.