Pendlare möttes av stängd dörr på resecentrum

På måndagsmorgonen fick pendlare som skulle ta tåget från resecentrum välja en annan uppgång en den med rulltrappor från perrongen. Dörren till uppgången hade nämligen förstörts av vandaler någon gång under helgen.

På måndagsmorgonen hade lappar satts ut både vid upp- och nedgången till plattformen. Pendlare omdirigerades till att ta hiss eller trappa.

På måndagsmorgonen hade lappar satts ut både vid upp- och nedgången till plattformen. Pendlare omdirigerades till att ta hiss eller trappa.

Foto: Oscar Stomberg

Strängnäs2024-05-27 13:02

– Det är någon som har skadat dörren genom yttre påverkan, vad jag förstår det som. Vi har haft tekniker på plats under morgonen, säger Kristian Segerstedt, förvaltare på Strängnäs fastighets AB.

undefined
På förmiddagen hade skadegörelsen åtgärdats, men en del skadade komponenter var fortfarande i behov av översyn.

Platsen är kameraövervakad. Videomaterialet kommer nu att kollas över för att se om det går att få fram bilder på personerna som orsakade skadorna.

– Det är sensorer och kuggar i systemet som skadats. Vi får se om filmerna visar om det till exempel är någon som har sparkat på dem eller vad som har hänt, säger Kristian Segerstedt.

undefined
Kristian Segerstedt är förvaltare på Strängnäs fastighets AB.

Problemet åtgärdades under förmiddagen. Kuggarna och andra komponenter i mekanismen verkar dock vara i fortsatt behov av översyn, alternativt bytas ut.

Kristian Segerstedt säger att man under en tid haft problem med skadegörelse även på Läggesta station, vilket tidningen tidigare rapporterat om.

– Det har varit mycket bus på stationerna den senaste tiden.

Tror ni att det finns någon koppling mellan skadegörelsen i Strängnäs och den i Läggesta?

– Jag vet inte, det är nog svårt att säga. Jag har inte dragit några sådana slutsatser.

Har händelsen polisanmälts?

– Det brukar vårt jourbolag som åker ut på sådana här ärenden göra direkt i samband med skadegörelse. Om inte de redan har lämnat in en anmälan så kommer vi att göra det, säger Kristian Segerstedt.

Karta: Strängnäs Resecentrum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!