Teaterpremiär i Strängnäs på lördag

På lördag har Strängnäs teaterpublik chans att bli först i världen med att se Riksteaterns nya storsatsning "Mitt i livet", som har urpremiär i Thomas arena.

På lördag är det urpremiär i Thomas arena i Strängnäs för pjäsen "Mitt i livet" av David Eldridge. I rollerna ses Henrik Norlén och Frida Hallgren.

På lördag är det urpremiär i Thomas arena i Strängnäs för pjäsen "Mitt i livet" av David Eldridge. I rollerna ses Henrik Norlén och Frida Hallgren.

Foto: Sören Vilks

Strängnäs2024-09-26 20:30

Den nyskrivna pjäsen av David Eldridge beskrivs som ett relationsdrama och har två av Sveriges mer namnkunniga skådespelare rollerna. 

Frida Hallgren, känd bland annat från storfilmen "Så som i himmelen" och tv-seriesuccén "Fröken Frimans krig" spelar rollen som Sofie och Henrik Norlén, känd från tv-serier som "Modus" och aktuell som farbror Melker i nytolkningen av "Vi på Saltkråkan", spelar Micke.

undefined
"Mitt i livet" är ett relationsdrama och ett gift par vars liv har rullat på utan att de egentligen reflekterat så mycket över sin relation. Henrik Norlén och Frida Hallgren spelar paret.

Sofie och Micke har varit gifta i 16 år och har en dotter på åtta år. De bor fantastiskt i en villa med sjötomt. Men när publiken möter dem är de ett par i kris, utan att Micke förstår det. Han tycker att allt är bra, medan Sofie drömmer om ett annat liv. För Micke blir det en chock och inledningen på ett samtal som paret kanske borde ha haft för längesedan. 

För regin står Dennis Sandin, som kommer att vara på plats i Thomas arena under lördagens premiär, berättar Anne Wiklund från Strängnäs riksteaterförening som arrangerar föreställningen i samarbete med Kulturscen Strängnäs och ABF.

undefined
Anne Wiklund berättar att biljettförsäljning gått bra till lördagens premiär på pjäsen "Mitt i livet" i Thomas arena.

– Det blir ingen röd matta, men regissören kommer och en del teaterfolk från Riksteatern säger hon. 

Anne Wiklund berättar att biljettförsäljningen har gått bra så här långt, och ser fram emot att kunna erbjuda Strängnäspubliken ytterligare två föreställningar i höst. 

Den 15 oktober spelas "Är det hett här", en komedi om klimakteriet och den 3 december spelas komedin "Säg som det är" med manus och regi av komikern Adde Malmberg. Båda dessa föreställningar äger rum i Multeum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!