Underentreprenör polisanmäld efter arbetet vid badplatsen: "En chock för oss"

"Kommunikationsbrist och missförstånd". Det är två bidragande orsaker till att sommarens kvistning ovanför badplatsen i Sanda blev alldeles för omfattande. – Jag ska inte säga att någon ljuger, men det har tänjts på gränser, förklarar Robert Thoman, vd för den underentreprenör som är involverad i anläggandet av fiber i det aktuella området.

Så här såg det ut på det första hygget som renderade i en polisanmälan från byalaget i Sanda.

Så här såg det ut på det första hygget som renderade i en polisanmälan från byalaget i Sanda.

Foto:

Strängnäs2018-05-19 13:25

I mars gjorde Tina Qvinnström, ordförande för byalaget i Sanda som äger marken vid Mälaren, en polisanmälan sedan ett 20-tal träd avverkats just söder om badplatsen och därmed "orsakat" bättre sjöutsikt från landsvägen.

I mitten av juli tog Tina Qvinnström åter kontakt med ordningsmakten.

Den här gången gällde det en kvistning som skett på den andra sidan av Sandabadet i samband med att det skulle röjas sly och träd för att bana väg för fiber.

– Många jag träffar under mina hundpromenader är fly förbannade, sa Tina Qvinnström i tidningen den 28 juli.

Tillsammans med styrelsekollegerna Anders Börjesson och Johan Johansson trädde hon fram och berättade om händelserna kring den föreningsdrivna badplatsen.

Efter tidningens artiklar blev Tina Qvinnström kontaktad av firman Thoman och Fuchs, den underentreprenör som erkänner att man i sommar huggit och sågat ner en för bred gata parallellt med landsvägen.

– Cheferna har dock inte haft kännedom om vad som skett vid sidan om, betonar Tina Qvinnström.

Det som hon hävdar har hänt är att någon utgett sig för att vara markägare och bett arbetarna att rensa ut ordentligt.

– Vi blir säkert kompenserade på något sätt av underentreprenören. Till exempel med höga trädplantor eller ett plank, men staket vore ju inte så roligt, säger Tina Qvinnström.

Robert Thoman har följande att säga om gallringen:

– Vi fick en beställning från en annan entreprenör om att kvista. Sen kom en husägare fram till våra killar och bad dem ta bort lite extra växtlighet. Han blev dock inte nöjd utan var på grabbarna igen.

Han tycker inte att händelsen är speciellt anmärkningsvärd.

– Det är inte första gången sånt här händer, men det blev ovanligt mycket.

Borde ni ha begärt skriftligt av personen som önskade sig extra trädfällning?

– Hur menar du då? Vi pratar normalt sett inte med markägare och kan aldrig veta exakt hur mycket en viss person äger. Men här har det tänjts på regler och förekommit missförstånd.

– Sen är det en chock för oss att få höra att det finns en polisanmälan mot det arbete som vi utfört, tillägger han.

Brottsrubriceringen i båda fallen är egenmäktigt förfarande och tidningen har utan framgång sökt förundersökningsledaren Elin Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!