35-åring stoppades med spikmatta - dömd

Han gjorde allt för att försöka smita från polisen. Först när polisen använde en spikmatta tog färden slut. Nu har mannen dömts.

En 35-åring har dömts till fängelse för tolv olika brott. Han försökte bland annat smita från polisen. Färden tog slut när polisen rullade ut en spikmatta.

En 35-åring har dömts till fängelse för tolv olika brott. Han försökte bland annat smita från polisen. Färden tog slut när polisen rullade ut en spikmatta.

Foto: Arkivbild

Torshälla2019-10-22 17:39

Det är en 35-årig man som nyligen har fått sin dom av Eskilstuna tingsrätt. Påföljd: sju månaders fängelse.

Han döms för sammanlagt tolv olika brott. Narkotikabrott, grov olovlig körning, brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott, stöld, häleri, försök till stöld, och rattfylleri ingår i den långa sammanställning av brott som tingsrätten dömer mannen för.

Ett av de brott som mannen döms för och som tingsrätten ser mycket allvarligt på är "grov vårdslöshet i trafik".

Den 26 december förra året var en polispatrull ute och körde och fick syn på en bil som körde för fort. Det var dåligt väder, kallt, nollgradigt och halt. Poliserna signalerade till bilen för att få den att stanna. Det lyckades inte och en biljakt tog sin början. De poliser som vittnat under rättegången har berättat att färden pågick i två mil, huvudsakligen i Torshälla och hastigheten var mycket hög. Den uppgick tidvis till 130 kilometer i timmen, trots att tillåten maxhastighet på vissa sträckor var 40 kilometer. 

"Körningen var extremt vårdslös" berättade en av poliserna och vittnade om att bilen genat i varenda kurva och att det bara var tur att ingen kom till skada. Det var först när andra poliser kom till undsättning och la ut en spikmatta som färden tog slut och den misstänkte, påverkade mannen kunde gripas.

Tingsrätten skriver i domen att det är uppenbart att 35-åringen inte skydde några medel för att försöka  köra från polisen och att han visat likgiltighet för andra människors liv eller egendom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!