Partikongressen ska då analysera erfarenheter från de senaste fem åren och visa vägen mot en, som KCNA skriver, "korrekt linje med kamp och strategi och taktisk politik" för det slutna landet.
Det styrande partiets möte kommer i en tid där landet är drabbat av såväl coronapandemin som en period av kraftiga oväder och översvämningar, utöver de internationella sanktionerna som gällt i nära 15 år.
Senast partiet samlades för en kongress var 2016, då diktatorn Kim Jong-Un officiellt valdes som ordförande för Arbetarpartiet. Det var första gången sedan 1980-talet – och ledarens farfar Kim Il-Sungs tid – som partiet höll en kongress och lade fram en femårsplan. Kim Jong-Un lovade då bland annat att inte använda kärnvapen, såvida landets gränser inte kränktes av någon kärnvapenmakt.
Det har inte hindrat landet att fortsätta utveckla kärnvapen och tidigare i augusti visade en hemligstämplad FN-rapport att flera länder gör bedömningen att Nordkorea "troligtvis utvecklat små kärnvapen som får plats i stridsspetsar på befintliga ballistiska robotar".
Enligt KCNA kallar partiet i ett uttalande implementeringarna av de beslut som togs 2016 som en okuvlig kamp men att interna och externa utmaningar oväntat mångfaldigats, vilket gjort att ekonomin inte förbättrats och invånarnas situation inte anmärkningsvärt har förbättrats.