Barnmorskans upptäckt under förlossningen – en chock

”Knäpp”. Ljudet av vattnet som går är så tydligt att Therese Danielson Zeilon och hennes man reagerar samtidigt. Snart är de på väg till Mälarsjukhuset där hela förlossningen snart ska ställas på ända. Bokstavligt talat.

Det har gått sex år sedan Texas föddes men Therese Danielson Zeilon blir fortfarande känslosam när hon pratar om den dramatiska förlossningen.

Det har gått sex år sedan Texas föddes men Therese Danielson Zeilon blir fortfarande känslosam när hon pratar om den dramatiska förlossningen.

Foto: Privat/NTM

Eskilstuna2024-03-05 09:00

Trots alla undersökningar hon hade gått igenom under graviditetens nio månader som möttes Therese av en chock mitt under värkarbetet. Först då upptäcktes det nämligen att bebisen i mage låg åt fel håll.

undefined
Therese Danielson Zeilon är tacksam för hur personalen hanterade den chockartade situationen när Texas föddes.

– Jag känner inte ett huvud, jag känner en skåra, minns hon att barnmorskan sa.

I veckans avsnitt av Älskade unge berättar hon om beslutet hon fick fatta och om nästa chock som följde.

– Det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, konstaterar hon.

undefined
Alla avsnitt av podden Älskade unge finns under fliken "poddar" på sajten och på övriga plattformar där poddar finns.

Vill du berätta om dina erfarenheter av graviditet, förlossning eller livet med barn i ett poddavsnitt eller ett reportage? Hör gärna av dig till: alskadeunge@ekuriren.se

Du är också varmt välkommen att snacka med oss och andra föräldrar i Facebookgruppen Älskade unge och att följa vårt Instagramflöde på Ekurirenalskadeunge.

Vill du läsa mer på tema barn, bebisar och familjeliv? Här hittar du några av artiklarna vi har publicerat de senaste veckorna: